België past reisadvies Spanje aan (UPDATE)

België past reisadvies Spanje aan
Beeld: 123rf & Flaticon

België past reisadvies Spanje aan (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – België heeft vrijdagmiddag het reisadvies voor Spanje opnieuw aangepast. Dat gebeurt met drie verschillende kleuren waarmee Buitenlandse Zaken aangeeft of er wel, met voorwaarden of niet gereisd mag worden. De provincies Lerida in Catalonië en Huesca in Aragón hebben de kleur rood gekregen: reizen is niet mogelijk of toegestaan.

ATTENTIE: Op vrijdag 25 september heeft België het reisadvies voor Spanje aangepast waarbij de kleur ROOD niet langer een reisverbod is maar een reisadvies waarbij men ten zeerste wordt afgeraden naar Spanje te reizen. MEER INFORMATIE HIER.

Het is in drie weken tijd de derde keer dat België het reisadvies voor Spanje of delen daarvan aanpast. In dit geval heeft het nog steeds te maken met de corona-uitbraken in Lerida, Aragón, Galicië en diverse andere regio’s of districten. Het advies betreft enkel niet-essentiële reizen zoals toerisme.

Voor heel Spanje geldt sinds vrijdagmiddag in principe de kleur groen: reizen is mogelijk. Maar er zijn enkele uitzonderingen zoals:

Oranje: Aragón, Catalonië, Baskenland, Navarra, La Rioja en Extremadura met een verhoogde waakzaamheid.

Rood: provincie Lleida in Catalonië en provincie Huesca in Aragón waar reizen niet mogelijk is of niet wordt toegelaten.

Bij terugkeer uit een gebied met rode kleur geldt het verplicht invullen van dit formulier, verplichte quarantaine (afhankelijk van BE gemeente) en test bij terugkeer.

Bij terugkeer uit een gebied met oranje kleur geldt een quarantaine (afhankelijk van BE gemeente) en wordt een test aanbevolen bij terugkeer.

Vanuit Spanje terug naar België

Belgen die zich reeds in Spanje bevinden, kunnen Spanje vrij verlaten. Personen die in de districten El Segrìa (provincie Lerida) of A Mariña (provincie Lugo) zijn geweest, dienen wel in quarantaine te gaan bij aankomst in België en een test te ondergaan.

Verhoogde waakzaamheid bij terugkeer uit Aragón en Catalonië wordt aanbevolen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.