skip to Main Content
Dode dolfijn aangespoeld op een strand van de badplaats Almuñecar in Granada

Dode dolfijn aangespoeld op een strand van de badplaats Almuñecar in Granada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – Strandgangers hebben op het strand van La Caletilla in de badplaats Almuñcar aan de Costa Tropical in de provincie Granada een dode dolfijn gevonden. De vondst werd zaterdagmorgen gedaan toen de dolfijn reeds overleden was. Het komt niet vaak voor maar er spoelen op de Spaanse stranden wel vaker dolfijnen, walvissen, haaien en zelfs schildpadden aan die meestal overleden zijn.

Het is niet de eerste keer dat er een dolfijn op een strand aan de Costa Tropical aan is gespoeld aangezien er dit jaar al een dozijn inclusief een schildpad werden gevonden. Sinds enkele weken zijn er grotere groepen dolfijnen gesignaleerd voor de kust van Almuñecar en La Herradura en ook dit exemplaar is waarschijnlijk ziek geworden waarna deze gedesoriënteerd raakte en op het strand om het leven kwam.

Het gemeentebedrijf welke verantwoordelijk is voor het schoonmaken van de stranden heeft de dolfijn weggehaald van het strand en voor onderzoek weggebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik heb tot over enkele maanden in Alumuñecar en Motril gewoond en dat gebeurd daar toch jammer genoeg regelmatig
    Ik was bij de voluntarios del litoral die samen werkten met la aula del mar van Malaga en dan gingen we op stap als er een of ander dolfijn of andere werd gevonden , namen fotos, stalen van huid en eventueel tanden om de doods oorzaak vast te stellen jeken of het een vrouwtje of mannetjes was en maten alles vinnen en het ganse lichaamen alles in kaart te brengen
    De laatste jaren werden de regels moeilijker om nog vrijwiligers te betrekken
    Het mooiste moment in die tijd was de vrijlating van een zeeschildpad die verzorgt geweest was door de mensen van de Aula del Mar, in Motril ,maar was nog voor ze de nieuwe stek en museum hadden in Malaga
    Ik woon nu terug in Belgie sedert Juli, Back tot my roots

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by