skip to Main Content
Kinderen mogen niet meer op straat spelen in de gemeente Busot in Alicante *UPDATE*

Kinderen mogen niet meer op straat spelen in de gemeente Busot in Alicante *UPDATE*

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het gemeentebestuur van Busot heeft besloten het spelen op straat en daarmee andere inwoners lastig te vallen voortaan te verbieden en zelfs te bekeuren met sancties tot 750 euro. In tijden waarin de jeugd niets anders meer doet dan spelen op de telefoon, tablet of televisie en niet meer de deur uitgaat om traditioneel op straat te spelen met vriendjes, zijn er dus ook gemeenten die dat liever niet hebben.

Volgens de burgemeester van het 2.975 inwoners tellende dorp wil de gemeente met het verbod op spelen het imago van een toeristisch dorp handhaven. Volgens de gemeente is dat zeker nu belangrijk omdat het dorp een sterke groei in aantallen toeristen meemaakt en dat niet wil verliezen door luidruchtige kinderen op straat die de rust van het dorp verpesten.

De conservatieve Partido Popular (PP) gemeente zegt dat ze deze zomer veel klachten hebben ontvangen van bezoekers aan het dorp dat het er te luidruchtig was en vaak gevaarlijk op straat vanwege fietsende jeugd, steppende kinderen, balspelende jongens etc.. Nu kunnen veel mensen zich hier wel wat bij voorstellen aangezien spelende kinderen veel herrie maken en graag hard praten en vooral schreeuwen, een ieder die in Spanje woont kan dat waarschijnlijk bevestigen. Maar om nou een verbod op het spelen op straat in te voeren gaat wel erg ver.

Vanaf nu is het niet meer toegestaan voor kinderen om met ballen op straat te spelen, te fietsen, spelen met muziekinstrumenten, rijden met andere voertuigen zoals steps op straat etc.. Ouders die het op straat spelen van hun kinderen toch toelaten kunnen boetes verwachten tot wel 750 euro, een duur grapje dus. Uiteraard zijn de ouders het niet eens met deze maatregelen en hebben ze al aangegevn te gaan protesteren. Daarnaast geven zij aan dat het juist de toeristen en bezoekers van Busot zijn die de meeste geluidsoverlast veroorzaken.

UPDATE: Volgens Alejandro Morant, de burgemeester van Busot, is het bericht over een verbod op spelende kinderen zogenaamd FAKE NEWS en is dat alleen geschreven om hem en het dorp Busot schade te berokkenen. Het nieuws werd geplaatst in de regionale krant Diario Información waar de redactie het nieuws ook uit overgenomen heeft (zoals altijd vertalen wij het Spaanse nieuws naar het Nederlands). Volgens de burgemeester is het een aanval op hem omdat hij een burgemeester is van de Partido Popular (PP) iets wat veel mensen blijkbaar dwars zit. Het stoort hem echter behoorlijk dat de regionale krant zomaar onzin schrijft en daarnaast zijn dorp, waar hij hart en ziel voor geeft, zwart probeert te maken. Zijn reactie op het nieuws werd op dinsdag op zijn Facebook profiel geplaatst maar is alleen te lezen als je de man volgt. Daarom hieronder (dankzij een lezer van SpanjeVandaag) een foto van het scherm 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Bedankt voor het melden.
  Busot ons dorp en een fantastische burgemeester houd van zijn volk zijn Busot ! En zeer geliefd door zijn volk en kindervriend .
  Fijne dag Mira

 2. Zorg dan voor een degelijk afgelegen speelplein , braakliggende grond in overvloed !! er is wel geld voor een ruine gedeeltelijk op te bouwen

 3. De kinderen krijgen ook wel een goed voorbeeld… hoor veel volwassen Spanjaarden maar eens praten, zeg maar schreeuwen. Normaal gesprek voeren lijkt moeilijk voor ze.

  1. Misschien het gevolg van iedere keer vuurwerk, bij elke feestelijke gelegenheid, het liefst met zo hard mogelijk geknal. Tot mijn stomme verbazing bekijken ze dit vaak van zeer dichtbij, zelfs met een klein kind op hun arm. Dit volk lijdt aan een fikse gehoorbeschadiging!

 4. Kinderen moeten op straat kunnen spelen. Maar Spaanse kinderen zijn wel erg luidruchtig en als dat dan voor jouw deur gebeurt dan ga je echt klagen. Overleg en alternatieven zoeken lijkt mij het beste.

 5. Hier wordt je toch verdrietig van, alleen het bedenken ervan is niet normaal.Schiet de vogels ook maar dood het gesjilp zal voor de toerist te veel lawaai zijn. Hoop dat het eigen volk goed in opstand komt en de toerist goed dwars zal zitten. Respect voor de kinderen🤔😰😭

 6. Volkomen van de pot gepleurd bepaalde (de meesten eigenlijk) Spanjaarden. Dit kan je toch niet bedenken?

 7. Wat een stelletje malloten zeg, kinderen zijn de toekomst daar moet je zuinig op zijn. Spelen op straat heeft met ontwikkeling te maken en niet met geluidsoverlast

 8. Nou, dankzij deze maatregel een dorp minder op mijn bucketlist. Hier zal ik nimmer meer naartoe gaan.

 9. In Nederland wordt juist het omgekeerde geadviseerd. De gemeente van Busot zou zich diep moeten schamen!

 10. Belachelijk Busot is een piepklein dorpje en trekt wel wat toeristen aan die naar mijn mening luidruchtiger kunnen zijn dan een paar spelende kinderen!!!

 11. Ze kunnen natuurlijk ook gratis duct tape aan de ouders uitreiken!😉😉

 12. Enerzijds de dorpen lopen leeg en daarbij de nodige voorzieningen verdwijnen. En anderzijds een gemeentebestuur die de levendigheid aan banden legt om kinderen te verhinderen in openbare ruimte te spelen. Ik meen dat de kleine gemeentes het plan hebben opgevat om hun dorp aantrekkelijk te maken voor gezinnen met kinderen. De inwoners bepalen welke maatregelen genomen dienen te worden en niet de tijdelijke passanten hoe aantrekkelijk dit ook mag zijn. Politie treed op bij overlast en daarvoor is geen maatregel nodig zoals in het artikel wordt aangegeven. Overigens ben ik al lang uit de kleine kinderen en al de jaren dat ik in de CB heb rondgetoerd was overdag de dorpen nagenoeg uitgestorven op een enkel terras na.

 13. Vreselijk waar moet dat naartoe, laat in godsnaam de kinderen spelen en de toeristen die moeten dat maar accepteren anders naar andere plaatsen zoals Benidorm en Torremolinos.

  1. Inderdaad , dan naar Benidorm.
   Doen wij ook.
   Maar daar spelen de kinderen ook buiten.
   Waar het kan natuurlijk.
   Nog genoeg ruimte hiervoor.
   Niet op drukke straten.
   En wij ( toeristen ) in Benidorm, vinden het heerlijk al die spelende kinderen geluiden.

 14. Let maar op daar gaan heel veel huizen in de verkoop binnenkort. Ik ben geen kindervriend maar kinderen verbieden te spelen op straat gaat inderdaad wel heel erg ver. Echt weer zo´n nare PP aktie.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken