skip to Main Content
Een rol voor de bladeren van de palmbomen in Almería in de film Exodus

Een rol voor de bladeren van de palmbomen in Almería in de film Exodus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Het stadsbestuur van Almería heeft 1.200 palmbomen op diverse locaties in de stad laten snoeien. Zo werden er 6.500 bladeren gesnoeid en zij werden geleverd aan de producer Ridley Scott die op dit moment bezig is met de opnames van zijn nieuwste film Exodus. De producer had om deze bladeren gevraagd.

Het werk bestond voornamelijk in het snoeien van de bladeren en het verwijderen van een takken van de palmbomen. Volgens het stadsbestuur is dit toch een jaarlijks werk met een tweeledig doel, de bomen in conditie houden en de veiligheid van de mensen verzekeren door de takken tijdig te verwijderen.

Ridley Scott is samen met zijn team en bekende acteurs Christian Bale en Aaron Paul (bekend van de tv serie Breaking Bad) geland in Almería waar zij begonnen zijn met de opnames in de omgeving van Tabernas. Exodus gaat uiteraard over het beroemde boek en het leven van Mozes en zal komend jaar de Hollywood Blockbuster moeten gaan worden waarbij de regio Andalusië dus een grote rol zal spelen.

De opnames van deze super productie levert de regio Almería niet alleen 43 miljoen euro op maar er zijn ook 500 mensen die een tijdelijke baan hebben gekregen als figurant in de film. Tot eind december zal een team van 400 personen in Tabernas wonen om daar de opnames af te ronden voor een groot deel va de buitenopnames. Ook op het eiland Fuerteventura zal gefilmd gaan worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken