Catalonië wil coronapas ook gebruiken voor restaurants, sportscholen en culturele plekken

Catalonië wil coronapas ook gebruiken voor restaurants, sportscholen en culturele plekken
Beeld: Europa Press

Catalonië wil coronapas ook gebruiken voor restaurants, sportscholen en culturele plekken

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Als het aan het team van regionale corona-experts ligt dan moet de coronapas of het coronabewijs dat in Catalonië geldt voor de nachthoreca ook toegepast worden in restaurants, sportscholen en culturele plekken. Dat wil de regionale overheid dan alleen invoeren als het aantal besmettingen weer stijgt, iets wat nu nog niet het geval is. 

Catalonië is een van de autonome regio’s waar een coronapas of een ‘Certificado Covid’ verplicht is om de nachthoreca te betreden. In Catalonië werd dat op 8 oktober ingevoerd, rond diezelfde tijd ook op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera en Galicië. Dat geldt dan alleen voor de nachthoreca zoals discotheken en danszalen maar niet voor de normale daghoreca zoals bars en restaurants.

Voorlopig wil de regionale overheid de beslissing over een gebruik van de coronapas of een coronabewijs in restaurants (dus niet in de bars), sportscholen en culturele plekken nog niet nemen. Daarmee wacht men tot het moment dat het aantal corona besmettingen weer gaat stijgen, iets wat dus op dit moment nog niet gebeurt. De beslissing om de mogelijke volgende stap in de corona-bestrijding te nemen komt nadat de nieuwe coronavirus variant Delta Plus ook voorkomt in Catalonië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.