skip to Main Content
Problemen vanwege huisvesting honderden migranten in nieuwe gevangenis Archidona

Problemen vanwege huisvesting honderden migranten in nieuwe gevangenis Archidona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Spanje verdedigd de beslissing dat 500 migranten in de cel blijven die per boot in het land zijn aangekomen. Volgens een aantal verslagen zijn er sinds vorige week al meer dan 1.000 migranten per boot in het zuiden van Spanje aangekomen. De helft van hen werden onderschept in de zuidoostelijke regio Murcia en na aankomst werd de meerderheid die in die regio aankwam overgebracht naar de leegstaande Archidona gevangenis juist buiten Málaga.

Deze overplaatsing gebeurt omdat er simpelweg onvoldoende opvangruimte beschikbaar is voor de migranten. Nadat er kritiek kwam van groeperingen voor de mensenrechten en 20 klachten van NGO’s, verdedigde de minister van Binnenlandse Zaken, Juan Ignacio Zoido, de beslissing om de migranten op te sluiten in een gevangenis.

Hij zei aan radio Onda Cero: “We denken dat het beter is dat de migranten worden vastgehouden in een centrum met de laatste technologie, met sanitair, douches, verwarming, bedden en sport dan ze op te sluiten in kampen zoals het in andere landen gebeurt”.

Volgens eerdere verslagen heeft de ongebruikte gevangenis Archidona 1.008 kamers, een eetzaal, sportfaciliteiten maar ook klaslokalen en een haarkapper ter beschikking. Ondanks al deze faciliteiten blijven de mensenrechten-organisaties sterk gekant tegen de beslissing om de migranten in een gevangenis op te sluiten. Deze opsluiting zou een fundamentele aantasting van hun mensenrechten zijn.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), zijn er per boot tussen 1 januari en 15 november 17.687 migranten naar Spanje gekomen. Vorig jaar in dezelfde periode kwamen er 5.445 migranten naar Spanje. Spanje staat nu op de derde plaats van de ingangspunten in Europa, na Griekenland en Italië.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Als we zouden ophouden met het plunderen van Afrika zouden niet zoveel mensen genoodzaakt zijn hun kansloos bestaan te verlaten. Maar ja, daar worden bedrijven als Apple niet beter van. Zonder kinderarbeid verdienen ze toch wel bijna 0,10 cent minder aan die nieuwste iPhone van 1300,00 euro die we zonder uitbuiting elders nooit zouden kunnen betalen

 2. waar gaan we heen in europa haal maar binnen die vluchtlingen en ons eigen volk op straat zetten voor mensen die te lui zijn om te gaan werken hoeveel armoede is er niet in europa van ons eigen volk laten we daar eens aan beginnen en de grensen dicht voor vluchtelingen hier moeten soms mensen leven van 6 a 7 hondred euro in de maand laten we daar eens bij stil staan en die mensen eten en voorzieningen geven waar ze hard voor hebben gewerkt en al die mensen die op straat leven daar word niet heen gezien
  HEREN EN DAMES VAN DE REGERING DENK DAAR EENS AAN OF GEEF IETS VAN UW BRILJANTE SALARIS AAN MENSEN DIE HET ECHT NODIG HEBBEN
  DANK U
  DON JUAN

  1. U gebruikt het woord “vluchtelingen” verkeerd, net zoals de media. Er zijn geen vluchtelingen, enkel migranten op zoek naar een beter leven. Waar is er hier oorlog om van vluchteling te kunnen spreken? De definitie van vluchteling is: als je leven direct in gevaar is met de omgeving waar je bent. Zelfs de inwoners van bvb Sirië zijn vluchteling tot ze in een regio zijn beland waar geen gevaar meer is voor hun leven, meestal in het buurland… als ze dan tóch nog verder wensen te “vluchten” – bvb naar een Europees land – dan zijn het geen vluchtelingen meer maar wel economische profiteurs die de situatie misbruiken.
   De oplossing: daar zijn veel Europese landen al jaren mee bezig namelijk trachten dat de mensen in hun eigen land blijven door ze toekomstperspectieven aan te bieden. Het nadeel: de tijd. Het zal decenia duren eer we een effectief resultaat zullen zien.
   Ik plaats de tekst onder uw respons don juan, enkel omdat ik het moeilijk heb met het woord vluchteling. Voor de rest oke hoor. Saludos.

 3. De kern problemen van vluchtelingen stromen ligt 9 van de 10 keer in het land van herkomst. De oorzaak van deze ellende moet onder de loep .
  Wat ook niet makkelijk te bestrijden valt in deze zo zelfzuchtige wereld.

  Waar blijft de oplossing en wanneer komt er een beweging tot stand als het gaat om rechtvaardigheid en voor een menswaardig bestaan.
  Is alles aangetast door machtsvertoon en hebberigheid.

  De boel loopt vast , muurvast in deze wereld ! Het kweekt ongenoegen onder bevolkingen. Bestaande armoede met aanvoer van buitelandse vluchtelingen.
  Dat geeft problemen . Regeringen weten niet wat zij aanrichten door wets-regels zo te transformeren die de inspraak van de bevolking blokkeren of zelfs strafbaar zijn. Natuurlijk is opvangen belangrijk de vraag is waar die opvang het beste zal aanslaan. Een rare wereld met bizarre gebeurtenissen stagneert.

  Mijn visie heeft geen plaats voor deze nutteloze taferelen in de wereld. Een primitieve vorm die maar niet stopt. Stelen , liegen , verraden , vernietigen staan bovenaan. De mooie dingen in het leven worden steeds meer aangetast.

  De politiek heeft deze zin hoog in het vaandel staan. : Het zal mijn tijd wel duren mijn leven gaat over rozen. De rest zal mij niet beroeren.
  Van samenwerking is geen sprake. De overheids-gelden vliegen heen en weer en waar het heen moest is niet meer dan een kwart van over.
  Het besmeurt en besmet de vooruitgang.

  Ik vindt het niet vreemd als mensen gaan denken van waar doe ik de inspanningen nog voor en het leven gaan voelen als een nutteloos bestaan.

  Vrede en vrijheid . Salut op positieve veranderingen .

 4. in die oude gevangenis van Murcia kunnen ze dan gelijk de hele linkse garde van die z.g mensenrechten organisaties opsluiten,deze organisaties bestaan alleen maar uit overheidsgelden,en die nieuwe gevangenis Archidona kunnen ze na een half jaar weer voor 100 duizende euro’s opknappen daar die gasten hun eigen nest bevuilen en het gebouw is dan zeer waarschijnlijk helemaal uitgeleefd,die komen naar Europa zonder normen en waarden

 5. De getallen geven alleen aan wat er geregistreerd is. De werkelijke getallen zijn vele malen hoger. Er moet dringend en heel snel een halt toegeroepen worden of het wordt een grote ramp voor Europa!

 6. Geachte redactie,

  In vele dorpen en steden vooral de vakantie plaatsen staan hele wijken appartementen Hotels leeg in de wintermaanden van oktober tot en met april ( 7 maanden) een prima TIJDELIJKE opvang voor vluchtelingen.

  Het probleem is om de eigenaren en Overheid ervan te overtuigen dat dit maar tijdelijk is de Gemeente.. Regering Overheid moet dit regelen. Voorzieningen treffen gas,licht internet scholen elektra enzovoort en dat er niets vernield en geplunderd word. En de bevolking er ook natuurlijker in betrekken die zijn meestal tegen hun rustige leventje word bruut verstoord en denken er niet over na het interesseert ze niet maar op deze manier worden ze ermee geconfronteerd en moeten ze wel.! zie voorbeelden in Nederland en andere landen . Spanje loopt hierbij achter op heel Europa..

  De vluchtelingen willen graag naar andere landen en niet in Spanje blijven .. Nog steeds een groot probleem voor heel Europa die mensen moeten WEL geholpen worden.

  De problematiek is in de meeste landen van Europa bekend zie elke dag de journaals boot vluchtelingen naar Italy Malta ga maar door. Hekken in Grieken land Hongarije en meer landen. Turkije vangt ze op en/of sturen ze terug is geregeld maar blijft een Heel groot Probleem

  Weet geen oplossing maar dat is aan de overheid..

  Koos Verkerk

  1. KOOS VERKERK @
   vind uw liefdadigheid beetje ver gaan , of bent u ook lid van de wereldverbeteraars
   appartementen die 7 maanden leeg staan , heeft u er ook ter beschikking , begin dan bij u zelf. krijgt ge een uitgebroken ,uitgeleefd app terug .
   wij moeten niks , ze omarmen met de mantel der liefde , daarna een mes in de rug ,of een kogel in het hoofd .
   al eens gezien welke armoede er onder de spanjaarden is ,of echte EU burgers , die de eindjes met moeite aan elkaar kunnen knopen , ga daar eens zien ,voor ge dat gespuis ophemelt .
   vind dat ze in daar nog goed opgevangen worden , alle comfort voorzien tot sportzaal toe ,als ze niet afbreken gelijk de rest

   1. Oplossing ligt bij de Overheden. Nu verdwijnt veel geld in de zakken van ??

    We willen allemaal de wereld verbeteren en met allen daar wel over na denken en over communiceren. Deze problematiek speelt nu al jaren IN
    NL zijn de vluchtelingen nu verdeeld over heel NL door de overheid en opgevangen in normale huisvesting heeft veel praten met mensen gekost. Weken / maanden van speciale programma’s om deze problematiek onder de aandacht van de mensen te brengen en te leren begrijpen wat er speelt. Maar nu eindelijk zijn de meeste TIJDELIJKE opvang centra weer leeg . In Spanje spelen wel hele ander problemen , maar toch nog altijd beter dan deze vluchtelingen. Maar de interesse voor deze problematiek is hier 0,0001

    einde discussie oplossing bij overheden .

    Koos Verkerk

    Einde Discussie

    1. U kunt de discussie wel sluiten, maar U had de discussie beter nooit kunnen openen, heer Verkerk. Niks geen oplossing bij overheden. De overheid bent U zelf! Of maakt U nooit gebruik van Uw stemrecht? Dan moet U ook niet zeuren.

    2. Einde discussie? Ja, heel simpel: wat jij voorsteld is gedwongen ingebruikneming van PRIVATE EIGENDOM! …dan kan men evengoed ook beginnen met het legaliseren van kraken.

  2. en waarom zouden ze niet in spanje willen blijven? Denk dat we allemaal het antwoord hier op wel weten! zouden ze met andere intentie,s hier komen zouden ze toch wel blijven?

 7. Allereerst een logische beslissing als er geen plaats is! Dit heeft NIETS met de schending van mensenrechten te maken, maar met een noodsituatie. Bovendien zijn de faciliteiten in deze gevangenis meer dan voldoende voor de opvang (1.008 kamers, een eetzaal, sportfaciliteiten maar ook klaslokalen en een haarkapper en uiteraard gratis kost en inwoning) Als de (zgn.) vluchtelingen dit NIET bevalt staat het hen altijd vrij om te vertrekken! Take it or leave it!

 8. Tip voor de redactie:
  Misschien kunnen jullie ook schrijven dat regering (Rajoy en kornuiten) de 60.000 miljoen euro uit de “pot voor pensioenen” gebruikt heeft om eigen staatsschuld te kopen. En dat nu Albidol (PP Catalonië) zegt dat wanneer de Nationalisten aan macht komen, de pensioenen in gevaar komen.

  Dit heeft niets met de ganvangenis te maken, maar wel met het feit dat er een gevangenis gebouwd wordt zonder vooraf te kijken of dit noodzakelijk was.
  Waarschijnlijk hebben er verschillende mensen zwart geld ontvangen (viva España)

 9. Onbegrijpelijk, lege gevangenissen, vliegvelden waar nog geen enkel vliegtuig ooit geland is, tolwegen die niet gebruikt worden en daarna door de overheid (met geld dat eigenlijk voor de pensioenen is) gered moeten worden.
  Politiek gezien (en maakt niet uit wie er aan het regeren is) Het is een grote corrupte (politieke) bende in Spanje!

 10. Ja het is gemakkelijk praten als je daarzelf geen last van hebt. Er staat ook nog een oude gevangenis leeg in de stad Murcia. Het kan niet op.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken