Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – Het zal niet lang meer duren of de Black Friday kortingsdag komt eraan en alle winkels doen daar blijkbaar aan mee dit jaar. Een van de succesvolste producten van de Lidl is de keukenmachine van het eigen merk die vele malen goedkoper is dan de concurrent van Thermomix. Maar ook de Aldi is begonnen met de verkoop van hun eigen keukenmachine tegen een aantrekkelijke prijs.

Het is niet de eerste keer dat beide Duitse supermarkten een keukenmachine aanbieden maar in praktisch alle gevallen zorgt deze ‘robot de cocina multifunción’ voor een ware koopgekte bij de Lidl en Aldi, hoofdzakelijk bij de Lidl en in mindere mate bij de Aldi.

Lidl 

Lidl heeft op 23 november via Lidlonline.es de ‘Monsieur Cuisine Edition Plus’ in de verkoop gedaan die ook gereserveerd kan worden via de website. Vanaf 30 november zal de keukenmachine in de 580 Lidl winkels te koop zijn, een dag ná Black Friday op vrijdag 29 november dus. De verkoopprijs is slechts 199 euro (terwijl dat andere jaren tussen de 229 en 300 euro was).

UPDATE: De keukenmachine is online via de website op de tweede dag dat deze in de verkoop ging al uitverkocht.

Met deze keukenmachine kan je koken, braden, stoomkoken, kneden, mixen, roeren, hakken, pureren, emulgeren en ijs crushen. Het apparaat heeft daarnaast automatische programma’s voor het kneden, stomen en braden. Standaard is deze keukenrobot uitgerust met een mengkom, stoomkookopzet en -inzet, mixer, messeninzet, deegmixer, spatel en deksel met vulopening.

Aldi

De Aldi doet mee met de keukenmachine-oorlog door een eigen versie van deze ‘robot de cocina’ aan te bieden. Deze is sinds zaterdag 23 november te koop in de meer dan 300 supermarkten in Spanje tgen een verkoopprijs van 229 euro, iets duurder dus dan die van de Lidl. De Aldi machine heeft o.a. een wifi verbinding waardoor men 200 recepten online kan gebruiken.

Thermomix

De keukenmachines bij de Lidl en Aldi hebben verkoopprijzen van 199 en 229 euro terwijl een Thermomix tussen de 1.000 en 1.500 euro kost, vele malen meer dus. Daarbij moet wel gezegd worden dat de officiële Thermomix meer mogelijkheden en functies heeft dan de Monsieur Cuisine van de Lidl en de Robot de cocina van de Aldi.

Gekte

De keukenmachines worden bij de supermarkten rond de kersttijd op de markt gebracht, een tijd dat er veel keukenapparatuur gekocht wordt. Voor velen is een keukenmachine een ideaal kerstgeschenk en als deze goedkoper kan zijn dan de oorspronkelijke Thermomix dan is dat een ‘ganga’.

Het zorgt er echter ook voor dat er een gekte ontstaat wat betreft de verkoop in de winkels. Bij de Lidl is de keukenmachine online reeds uitverkocht na slechts twee dagen) terwijl ook diverse Aldi supermarkten geen keukenmachines meer hebben. Wil jij in Spanje dus ook een ‘robot de cocina’ kopen, wees er dan snel bij.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.