Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje

Keukenmachine oorlog tussen Lidl, Aldi en Thermomix in Spanje
Beeld: Archieffoto

MADRID – Het zal niet lang meer duren of de Black Friday kortingsdag komt eraan en alle winkels doen daar blijkbaar aan mee dit jaar. Een van de succesvolste producten van de Lidl is de keukenmachine van het eigen merk die vele malen goedkoper is dan de concurrent van Thermomix. Maar ook de Aldi is begonnen met de verkoop van hun eigen keukenmachine tegen een aantrekkelijke prijs.

Het is niet de eerste keer dat beide Duitse supermarkten een keukenmachine aanbieden maar in praktisch alle gevallen zorgt deze ‘robot de cocina multifunción’ voor een ware koopgekte bij de Lidl en Aldi, hoofdzakelijk bij de Lidl en in mindere mate bij de Aldi.

Lidl 

Lidl heeft op 23 november via Lidlonline.es de ‘Monsieur Cuisine Edition Plus’ in de verkoop gedaan die ook gereserveerd kan worden via de website. Vanaf 30 november zal de keukenmachine in de 580 Lidl winkels te koop zijn, een dag ná Black Friday op vrijdag 29 november dus. De verkoopprijs is slechts 199 euro (terwijl dat andere jaren tussen de 229 en 300 euro was).

UPDATE: De keukenmachine is online via de website op de tweede dag dat deze in de verkoop ging al uitverkocht.

Met deze keukenmachine kan je koken, braden, stoomkoken, kneden, mixen, roeren, hakken, pureren, emulgeren en ijs crushen. Het apparaat heeft daarnaast automatische programma’s voor het kneden, stomen en braden. Standaard is deze keukenrobot uitgerust met een mengkom, stoomkookopzet en -inzet, mixer, messeninzet, deegmixer, spatel en deksel met vulopening.

Aldi

De Aldi doet mee met de keukenmachine-oorlog door een eigen versie van deze ‘robot de cocina’ aan te bieden. Deze is sinds zaterdag 23 november te koop in de meer dan 300 supermarkten in Spanje tgen een verkoopprijs van 229 euro, iets duurder dus dan die van de Lidl. De Aldi machine heeft o.a. een wifi verbinding waardoor men 200 recepten online kan gebruiken.

Thermomix

De keukenmachines bij de Lidl en Aldi hebben verkoopprijzen van 199 en 229 euro terwijl een Thermomix tussen de 1.000 en 1.500 euro kost, vele malen meer dus. Daarbij moet wel gezegd worden dat de officiële Thermomix meer mogelijkheden en functies heeft dan de Monsieur Cuisine van de Lidl en de Robot de cocina van de Aldi.

Gekte

De keukenmachines worden bij de supermarkten rond de kersttijd op de markt gebracht, een tijd dat er veel keukenapparatuur gekocht wordt. Voor velen is een keukenmachine een ideaal kerstgeschenk en als deze goedkoper kan zijn dan de oorspronkelijke Thermomix dan is dat een ‘ganga’.

Het zorgt er echter ook voor dat er een gekte ontstaat wat betreft de verkoop in de winkels. Bij de Lidl is de keukenmachine online reeds uitverkocht na slechts twee dagen) terwijl ook diverse Aldi supermarkten geen keukenmachines meer hebben. Wil jij in Spanje dus ook een ‘robot de cocina’ kopen, wees er dan snel bij.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Simpele oplossing Leo voor het Lidl probleem.
Ze hebben aanbiedingen die starten op de maandag en op de donderdag.
Op deze 2 dagen niet naar de Lidl gaan, want het is inderdaad beschamend hoe mensen dan staan idioot te doen bij de bakken met het non-food.
Kleding uit verpakking rukken, elkaar dingen uit de handen rukken en uiteindelijk gaan ze met lege handen naar huis.

Krabben, krabde,……gekrabd.

Neuh ik kook en doe gewoon alles zelf daar heb ik geen machine voor nodig, daarnaast is zo´n keuken robot een echte stroom vreter en dat ga je goed merken als je zo´n ding dagelijks gebruikt. En als je echt wilt zien hoe de mensheid inelkaar steekt moet je gewoon bij de Lidl binnen gaan kijken met zo´n verkoop. Men steelt zelfs het produkt uit andermans shopping car als deze even niet kijkt. En er wordt letterlijk gekrabt en geduwd en soms geslagen als er 2 bezig zijn om het laatste artikel. Om je dood te schamen om zulk gedrag.

ben er helemaal mee eens….. ze laden de kar vol en kijken nergens naar..en alleen maar snaks …. geen voeding

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.