Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje opnieuw verlengd

Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje opnieuw verlengd
Beeld: 123rf

Vliegverbod tussen het Verenigd Koninkrijk en Spanje opnieuw verlengd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft tijdens de wekelijkse ministerraad op dinsdag besloten het vlieg- en reisverbod voor vluchten en schepen tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk en vice versa voor een derde keer te verlengen tot 16 februari. Dat heeft natuurlijk allemaal te maken met de Britse virusmutatie van het coronavirus.

Terwijl het aantal corona-besmettingen blijft stijgen in Spanje en de regionale overheden hun maatregelen aanscherpen, werd dinsdag bekend dat er in Spanje 267 besmettingsgevallen bekend zijn met de Britse virusmutatie SARS-COV-2 VUI 202012/0 en dat er nog eens 169 onderzocht worden.

Op 22 december werd na enige vertraging ook in Spanje een vlieg- en reisverbod ingesteld zodat het naar Spanje reizen met het vliegtuig of ferry onmogelijk werd. Alleen reizigers met de Spaanse nationaliteit en officiële inwoners (residentes) van Spanje en Andorra mochten naar Spanje reizen.

Dat reisverbod voor het Verenigd Koninkrijk werd op 19 januari verlengd tot 2 februari en nu weer tot 16 februari 18 uur. Het is dus de derde verlenging.

Tot die datum mogen dus alleen reizigers met de Spaanse nationaliteit en Britten of andere nationaliteiten met een officiële woonplaats (residencia) in Spanje of Andorra naar Spanje reizen met het vliegtuig of boot/ferry.

Eenmaal op het vliegveld of in de haven krijgen de reizigers een extra PCR-test waarvan de ook al de negatieve testresultaten mee moeten nemen, net zoals alle internationale reizigers sinds 23 november 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.