skip to Main Content
Tuinenfestival in Galicië met Nederlandse bijentuin

Tuinenfestival in Galicië met Nederlandse bijentuin

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

OURENSE – De komende editie van het tuinenfestival in de kleine plaats Allariz in Galicië zal dit jaar ook een ware bijentuin hebben van Nederlandse herkomst. De bijentuin is ontwikkelt door LINT landscape architecture en Lees Lokman die de eer hebben om de Beehaviour aan te leggen in Galicië. Het tuinenfestival wordt georganiseerd tussen 17 mei en 1 november.

Het gaat slecht met de bij, alle initiatieven om deze broodnodige bestuivers op weg te helpen kunnen dan ook alleen maar worden toegejuicht. De tuin Beehaviour van LINT Landscape Architecture en landschapsarchitect Kees Lokman wil de belangrijke rol van bijen in ons ecosysteem op architectonische wijze benadrukken.

De tuin is opgebouwd uit een golvend veld van gele bloemen waar paden van antracietkleurig split doorheen meanderen voor een imposant visueel beeld. Een houten muur aan één zijde en een houten bank aan de andere zijde omlijsten op geometrische wijze de tuin en zorgen voor het contrast.

Een geperforeerd grafisch patroon wordt in de houten muur aangebracht en biedt nestgelegenheid aan de solitaire bijen van de Megachilidae familie, een minder snel stekend soort. Daarbij fourageren zij binnen 450 meter van hun nest waardoor de bijen het hele festivalterrein bestuiven. De tuin vormt zo een interactieve weergave van de relatie tussen mens en bij en levert een bijdrage aan de zoektocht naar een nieuwe stedelijke ecologie.

Beehaviour is te zien in Allariz, Spanje van 17 mei tot 1 november.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken