Aantal boetes en arrestaties neemt toe tijdens noodtoestand Spanje

Aantal boetes en arrestaties neemt toe tijdens noodtoestand Spanje
Beeld: Europa Press
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Spanje bevindt zich al 11 dagen in een noodtoestand en deze zal nog voortduren tot tenminste 11 april. Tijdens deze uitzonderlijke periode is het slechts in geval van bepaalde uitzonderingen toegestaan de straat op te gaan. Iedereen dient in een thuisisolement te zijn om verdere verspreiding van het coronavirus en overbelasting van het zorgsysteem te voorkomen. Maar zoals altijd zijn er mensen die zich niet aan de regels houden.

UPDATE: Het artikel is aangepast naar de cijfers van 25 maart.

Tijdens de ‘estado de alarma’ ofwel de noodtoestand in Spanje wordt er door alle politie eenheden en militairen gepatrouilleerd op straat om ervoor te zorgen dat iedereen zich in het land aan de genomen maatregelen houdt. Zoals altijd zijn er mensen die denken dat het allemaal onzin is, dat deze maatregelen nergens op slaan en dat deze niet voor hen gelden. 

De politie is over het algemeen erg tevreden over de houding van de Spanjaarden en in Spanje aanwezige personen omdat het overgrote merendeel zich netjes houdt aan de regels. Maar er zijn uitzonderingen en deze worden aangesproken, bekeurd of gearresteerd.

Tot en met 25 maart hebben de verschillende politie eenheden in Spanje tezamen 144.555 bekeuringen uitgeschreven met boetes die oplopen 1.000 euro of zelfs meer, afhankelijk van de overtreding. Er werden tevens 1.268 mensen gearresteerd. Alleen op woensdag 25 maart werden er 20.462 boetes uitgeschreven en werden er 150 mensen gearresteerd.

Wat betreft arrestaties heeft de Policia Nacional 557 personen aangehouden en 47.832 bekeuringen uitgeschreven. De Guardia Civil heeft 180 mensen aangehouden en 40.831 boetes gegeven, de Baskische Ertzaintza heeft 82 mensen gearresteerd en 3.204 boetes gegeven en de Catalaanse Mossos d’Esquadra heeft 101 mensen aangehouden en 15.438 boetes gegeven.

De regionale Policia Foral in Navarra heeft 4 mensen aangehouden en 521 boetes gegeven terwijl de Policia Local in heel Spanje 343 mensen heeft gearresteerd en 36.606 boetes heeft gegeven en de Policia Canaria 1 persoon heeft gearresteerd en 123 boetes heeft gegeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.