Aantal boetes en arrestaties neemt toe tijdens noodtoestand Spanje

Aantal boetes en arrestaties neemt toe tijdens noodtoestand Spanje
Beeld: Europa Press

MADRID – Spanje bevindt zich al 11 dagen in een noodtoestand en deze zal nog voortduren tot tenminste 11 april. Tijdens deze uitzonderlijke periode is het slechts in geval van bepaalde uitzonderingen toegestaan de straat op te gaan. Iedereen dient in een thuisisolement te zijn om verdere verspreiding van het coronavirus en overbelasting van het zorgsysteem te voorkomen. Maar zoals altijd zijn er mensen die zich niet aan de regels houden.

UPDATE: Het artikel is aangepast naar de cijfers van 25 maart.

Tijdens de ‘estado de alarma’ ofwel de noodtoestand in Spanje wordt er door alle politie eenheden en militairen gepatrouilleerd op straat om ervoor te zorgen dat iedereen zich in het land aan de genomen maatregelen houdt. Zoals altijd zijn er mensen die denken dat het allemaal onzin is, dat deze maatregelen nergens op slaan en dat deze niet voor hen gelden. 

De politie is over het algemeen erg tevreden over de houding van de Spanjaarden en in Spanje aanwezige personen omdat het overgrote merendeel zich netjes houdt aan de regels. Maar er zijn uitzonderingen en deze worden aangesproken, bekeurd of gearresteerd.

Tot en met 25 maart hebben de verschillende politie eenheden in Spanje tezamen 144.555 bekeuringen uitgeschreven met boetes die oplopen 1.000 euro of zelfs meer, afhankelijk van de overtreding. Er werden tevens 1.268 mensen gearresteerd. Alleen op woensdag 25 maart werden er 20.462 boetes uitgeschreven en werden er 150 mensen gearresteerd.

Wat betreft arrestaties heeft de Policia Nacional 557 personen aangehouden en 47.832 bekeuringen uitgeschreven. De Guardia Civil heeft 180 mensen aangehouden en 40.831 boetes gegeven, de Baskische Ertzaintza heeft 82 mensen gearresteerd en 3.204 boetes gegeven en de Catalaanse Mossos d’Esquadra heeft 101 mensen aangehouden en 15.438 boetes gegeven.

De regionale Policia Foral in Navarra heeft 4 mensen aangehouden en 521 boetes gegeven terwijl de Policia Local in heel Spanje 343 mensen heeft gearresteerd en 36.606 boetes heeft gegeven en de Policia Canaria 1 persoon heeft gearresteerd en 123 boetes heeft gegeven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

15
Reageer op dit artikel

6 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ronald

Ben vandaag tegengehouden door de politie toen ik terug kwam van te winkelen bij Leclerc in Trujillo. De agent vroeg waar ik vandaan kwam en zei hen van Leclerc. Hji zei me dat ik moest gaan winkelen in het dorp waar ik woon. Daar is enkel een kleine Dia die een zeer beperkt aanbod heeft. Hier in het dorp Madroñera is enkel wit brood te verkrijgen. Mijn echtgenote is diabetes en mag enkel volkorenbrood eten. Verder zijn er hier vele producten niet te koop zoals bvb koffiecups van dulce gusto waardoor ik verplicht ben naar Trujillo te gaan winkelen. Maatregelen… Lees verder »

Roger Ruckebusch

Ik wil terug naar België met mijn auto,kan dit nog,De wagen is volgeladen,mogen wij dan samen vooraan zitten?

M. van den Dorpe

Ja leuk al deze informatie, maar wat deden al deze mensen dan verkeerd???

Liliane

Ben jij nou zo dom ,stomme vraag natuurlijk want dat ben jij

Marc belis

Ik en mijn vriendin wonen apart ongeveer 5 km van elkaar .
Ik word zaterdag 65 dus ik ben geen tiener meer . Zondag toen ik op weg was met mijn auto naar haar wed ik tegengehouden door politie Guardia civil
Ik kreeg geen boete maar volgens hen moest ik in mijn appartement blijven .
Ik had haar heel de week niet gezien .
Wat is toegelaten ?

Mimie

Hola, woon bij elkaar dan zal je niet onderschept worden door de Guardia Civil en dan zal je haar niet moeten missen !
Mooie proef voorlopig…niet ?

Mara

Geen erg slimme vraag eerlijk gezegd ..uiteraard niet …binnen is binnen en dat U haar de hele week niet heeft gezien is een ****luxe probleem helaas voor u beide **

Bertie

Dan kunnen ze dat geld van geïnde boetes mooi aan de mensen geven die nu zonder werk zitten

Hans Dieckmann Fysiotherapeut

Politie en Taxi zitten met meer dan een persoon in respectievelijk dienst- en bedrijfs-auto. Niet logisch als de particulier slechts alleen zichzelf mag vervoeren!?!?

anoniem

Lijkt me niet zo heel vreemd, ik hoop dat de brandweer ook met meer dan 1 persoon komt indien nodig. En wanneer ik een taxi nodig heb, lijkt het me niet raar dat een chauffeur erbij inbegrepen is.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.