skip to Main Content
Mercadona voor het eerst sinds 20 jaar te zien in een tv commercial in Spanje

Mercadona voor het eerst sinds 20 jaar te zien in een tv commercial in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Voor het eerst sinds 20 jaar is het logo van Mercadona weer te zien op de Spaanse televisie. Dit gebeurt in een commercial van het Italiaanse merk Enervit, specialist in eetbare en drinkbare producten voor de sporter. In Italië is Enervit de grootste speler op deze markt en in Spanje worden de artikelen zoals energie repen, drankjes etc. sinds de zomer van 2016 verkocht in de Mercadona supermarkten.

Om hun producten beter te promoten in Spanje maakt het Italiaanse merk in de tv commercial gebruik van wielrenner Miguel Indurain. Om aan te geven dat de producten verkocht worden in de Mercadona werd aan de supermarktketen gevraagd of men het logo van Mercadona mocht gebruiken, iets waar vreemd genoeg toestemming voor werd gegeven.

Op de onderstaande video is te zien hoe men geniet en extra kracht krijgt van de Enervit producten. Verwacht niet op het einde het standard deuntje van de supermarkt “Mercadooona, Mercadonaaaa”, dat zou het helemaal herkenbaar hebben gemaakt. De reclamespot is geen creatief kunstwerkje geworden maar daar gaat het in dit artikel niet over.

Wel valt het op dat het logo van Mercadona op de nationale televisie te zien is, iets wat al 20 jaar niet is gebeurd. Mercadona maakt geen reclame op de televisie of radio en plaatst geen advertenties op internet. Daarnaast heeft Mercadona geen reclamefolders die huis aan huis verspreid worden en staan er alleen billboards langs de weg om aan te geven waar de dichtstbijzijnde Mercadona ligt.

Om een reclame van Mercadona te zien die op de Spaanse televisie werd uitgezonden moet men teruggaan naar de jaren 90 van de vorige eeuw. Sindsdien heeft Mercadona ervoor gekozen geen geld meer uit te geven aan dure reclamecampagnes maar dit te besteden aan de ontwikkeling van nieuwe eigen merk producten, iets wat positief heeft uitgepakt voor de bekendste en grootste Spaanse supermarktketen.

Bekijk hieronder oude Mercadona commercials 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken