skip to Main Content
Ikea vraagt vergunning aan om in Tarragona een vestiging te openen

Ikea vraagt vergunning aan om in Tarragona een vestiging te openen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ikea8TARRAGONA – De Ikea vestiging in de Catalaanse stad Tarragona aan de Costa Dorada komt steeds iets dichterbij. Al jaren wordt er gespeculeerd over de opening van de Ikea en al jaren komen er af en toe nieuwsberichten naar buiten dat de Ikea vestiging in de oude Romeinse stad nog steeds in de planning staat. De Zweedse meubelfirma heeft nu de vergunning aangevraagd aan de Generalitat de Catalunya. Deze is op het moment van schrijven nog niet gegeven maar de kans is groot dat die er wel zal komen.

De gemeente Tarragona had al enkele jaren geleden groen licht gegeven voorde bouw van een Ikea maar dat kan pas gebeuren met toestemming van de Regionale overheid. In de lokale krant Diari de Tarragona staat dat de Zweedse winkelketen de vergunning heeft aangevraagd om de winkel te openen ergens in 2017.

Op dit moment staat de opening op 22 juni van een winkel in de gemeente Alcorcón, nabij Madrid, bovenaan de agenda maar volgens bronnen staat de winkel in Tarragona als tweede prioriteit op de lijst van Ikea. Het zou dus best zo kunnen zijn dat Ikea op het einde van juni meer informatie zal hebben over de bouw en opening van de Ikea aan de Costa Dorada.

Ikea Spanje heeft al eerder aangegeven alles klaar te hebben om hun 60 miljoen euro te gaan investeren in de nieuwe winkel, de eerste die in Catalonië buiten de provincie Barcelona zou komen te liggen. Nu zijn er drie Ikea-vestigingen in Catalonië, te weten in Hospitalet de Llobregat, Badalona en Sabadell, alle drie rondom de stad Barcelona.

De Ikea in Tarragona moet gebouwd worden naast de T-11 autoweg die Tarragona verbindt met de stad Reus. Het terrein bevindt zich in Campclar, een wijk van Tarragona gelegen tegenover het bekende Les Gavarres winkelgebied met onder andere de Carrefour, Bauhaus, Leroy Merlin, Media Markt en Decathlon winkels, Naast de Ikea vestiging moet er een hele nieuwe wijk gebouwd worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken