skip to Main Content
81-jarige man overleden na een verkeersdiscussie met een 18-jarige jongen nabij Madrid

81-jarige man overleden na een verkeersdiscussie met een 18-jarige jongen nabij Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In Spanje is met ontzag ontzetting gereageerd op de dood van een 81-jarige inwoner van Torrejón de Ardoz, nabij Madrid. De man stak een weg over en werd daarbij bijna aangereden door een auto die veel te hard reed. Toen de bejaarde man boos met zijn wandelstok zwaaide stapte de slechts 18-jarige automobilist uit en sloeg hij de oude man dusdanig in het gezicht dat deze achterover viel en ter plaatse overleed. Na dit voorval reed de jongen met hoge snelheid weg maar meldde hij zich later vrijwillig bij de politie.

De jongeman die een bejaarde inwoner van de gemeente Torrejón de Ardoz heeft gedood is door een rechter naar de gevangenis gestuurd waar hij in afwachting van een proces zal verblijven. De jongen had net zijn rijbewijs en is nu al behoorlijk de fout in gegaan. Het voorval deed zich dinsdag voor toen een 81-jarige man de weg overstak in Torrejón de Ardoz en daarbij bijna werd aangereden door een auto die veel te hard reed.

Toen de oudere man verontwaardigd en geschrokken reageerde door met zijn wandelstok te zwaaien stapte de jonge automobilist uit en sloeg hij de oudere man zonder pardon keihard in het gezicht. Daarbij viel de man achterover op het asfalt en kwam zij dusdanig terecht dat hij die val niet overleefde en ter plaatse overleed. Bij dat beeld schreeuwde een meisje in de auto dat de jongen moest instappen en weg moest rijden, dit werd door omstanders gehoord. Deze getuigen noteerden ook de kentekenplaat van de vluchtende auto waarna de politie op zoek kon gaan naar de dader.

Een dag na het voorval presenteerde de gewelddadige jonge autorijder zich bij de politie waarop hij meteen werd gearresteerd voor moord door doodslag en roekeloos en gevaarlijk rijden en werd hij door een rechter naar de gevangenis gestuurd in afwachting van zijn proces.

Ondertussen is het hele dorp in schok aangezien het slachtoffer een bekende was in de wijk waar hij op gewelddadige manier overleed. Naast het feit dat het om een aardige behulpzame man gaat maakt men zich ook zorgen om zijn dementerende vrouw die nu alleen verder zal moeten leven en waarschijnlijk geen idee heeft dat haar echtgenoot is vermoord.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 13 reacties
 1. Vreselijk wat een laag persoon om die oude man te slaan,zware straffen nu opleggen in een donkere gevangenis waar de ratten rondlopen, en waar de angst regeert , deze jongen is geen rijbewijs waard
  een gevaar op de weg in de toekomst.plus een boete laten betalen waar hij zijn hele leven aan moet betalen,niet als ons zachte Nederland een werk strafje ,Nederland schaam je.

 2. Deze jonge man blijkt geen rijbewijs waardig te zijn dus gewoon rijbewijs invorderen en flink straffen geen pardon. Iedergeval niet zoals in Nederland want dan had hij een taakstrafje gehad van enkele uren. Vreselijk zo’n klootzak in het verkeer.

 3. In en in triest voor de nabestaanden, dit is mij ook bijna overkomen. ik ben ook een man op leeftijd. Ik heb ook 4 weken geleden een agressieve bromfietser meegemaakt, die het niet eens was met mij in een verkeerssituatie. Hij wilde mij aanvallen en mijn auto beschadigen. Ik heb gekozen om dit te voorkomen door weg te rijden. toch heeft hij bij een stoplicht waar ik voor moest wachten met zijn voet mijn auto beschadigd en mijn spiegel er afgetrapt. Ik heb alles ook met het kenteken van zijn bromfiets op mijn dashcam staan maar ik durf het niet aan te geven bij de politie om mij en mijn familie te beschermen. Voor mij is alleen belangrijk dat deze kinderen beter opgevoed worden en daar moeten ze op de scholen mee beginnen want vader en moeder hebben het te druk om voor het levensonderhoud te zorgen.

  1. Beste Heer in het verkeer u moet dat toch melden zijn kenteken van die brommer zodat het bij de politie genoteerd staat, ook al doet u er verder niets meer mee, de volgende keer is een ander aan de beurt die het wel aangeeft dan staat hij al dubbel in de fout. Doen hoor, laat angst u niet regeren, angst is een slechte raadgever,

 4. Helaas zijn er in het verkeer tegenwoordig heel veel mensen met een kort lontje. En dat is deze bejaarde man fataal geworden. Wat voor straf er ook gegeven wordt, het probleem wordt niet opgelost.

 5. Noel Verleyen noem dit alstublieft geen spijtig voorval. Of is dit een vlaamse uitdrukking voor ‘geweldadige misdraging, de dood tot gevolg hebbend’?

 6. Ontzag zal wel ontzetting moeten zijn. Toen ik het artikel gelezen had heb ik vijf minuten in gedachten gezeten, denkend aan die arme vrouw die achterblijft, de situatie als bejaarde van nabij kennende. Wat verschrikkelijk erg.
  Wat die snotneus betreft zou er voor mij maar één straf voor hem zijn: ophangen aan de broekriem van zijn slachtoffer. Zo’n gosertje verdient het niet verder te leven. Dat hij voor altijd verdoemd mag zijn.

   1. Beste Carlo en al die andere moraalridders, dit is nu al zo vaak aan de orde geweest, dat de mede lezers van deze rubriek daar langzamerhand toch helemaal klaar mee zijn.
    En Carlo, als je schrijft “meermaals” dan heb je dat dus regelmatig geconstateerd. Waarom meld je je dan niet af.
    Er zijn zoveel andere zaken in Spanje waar het echt fout gaat, zet een passende rubriek op en uit daarover je ongenoegens, maar niet op een goedwillende vrijwilliger die deze Spanje Vandaag van berichten voorziet, waar je in de regel wat aan hebt, of mee kan doen, althans in mijn geval.
    Heb je in je opmerking ook je eigen didactische fout gezien in het gedeelte na de puntjes? Kijk ik bedoel maar. Gewoon er mee kappen en uitschrijven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken