skip to Main Content
Honden van Nederlandse eigenaar doden oudere man in de provincie Alicante

Honden van Nederlandse eigenaar doden oudere man in de provincie Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Het is alweer enkele maanden geleden dat een gerespecteerde zakenman uit de omgeving van de gemeente Beniarbeig, nabij Denia en Jávea aan de Costa Blanca, overleed als gevolg van de aanval van meerdere gevaarlijke loslopende honden. Buiten het feit dat Luis Ángel Sala dood werd gebeten raakte enkele uren later een andere oudere man gewond toen dezelfde honden hem blijkbaar ook aanvielen. De eigenaar van de vijf gevaarlijke honden blijkt een Nederlander te zijn die binnenkort voor de rechter zal staan en wellicht celstraf kan krijgen.

Het voorval deed zich voor eind februari toen de 76-jarige zakenman Luis Ángel Sala op zijn landgoed sinaasappels aan het plukken was. Geheel onverwacht stormde een groep van vijf gevaarlijke honden op hem af en begonnen zij de man aan te vallen. De verwondingen waren dusdanig ernstig dat de man ter plaatse tussen zijn sinaasappelbomen overleed. Het gaat in dit geval om pitbulls en bullterriers die bij een Nederlander op een nabijgelegen landhuis wonen.

De politie stond in eerste instantie voor een raadsel aangezien er wel sporen waren van honden maar deze niet gesignaleerd werden. Dankzij het feit dat enkele weken voor deze fatale aanval een buurtbewoner een klacht had ingediend bij de politie nadat ook hij bijna was aangevallen, ging de politie op onderzoek uit bij de woning van de Nederlander, bekend als Marcus. Eenmaal ter plaatse liet de eigenaar de honden zien die geen bloed aan hun lichamen hadden. Wel was een van de honden dusdanig nat en leek het erop dat deze net gewassen was waarop de politie besloot toch verder op onderzoek te gaan.

Buiten het feit dat het hier om vijf honden gaat die bekend staan als gevaarlijk, hadden de honden geen identificatiechips en geen papieren waarna de politie besloot de honden mee te nemen. De honden werden overgebracht naar een hondenopvangcentrum in Ondara maar de honden vielen daar ook twee vrijwilligers aan, richten vernielingen aan en ontsnapten zelfs twee keer. Hoogstwaarschijnlijk zal de rechter beslissen om deze gevaarlijke honden te laten inslapen.

Uiteindelijk kon men aan de hand van DNA onderzoek achterhalen dat de honden van de Nederlander de daders waren van de dodelijke aanval op de 76-jarige zakenman en tevens de veroorzakers van een aanval op een 69-jarige inwoner uit de omgeving slechts uren na de dodelijke aanval. Deze man werd uiteindelijk gered nadat een jongeman die voorbijreed uit zijn auto stapte en de man kon redden.

Het hele voorval zorgde nogal voor veel commotie in het kleine dorp Beniarbeig en nadat het nieuws van de gewelddadige aanval eenmaal bekend was stormden de televisieploegen naar het gehucht. Zelfs de Nederlandse Marcus heeft zijn beklag gedaan bij de politie omdat er camera’s bij zijn huis te zien waren. De begrafenis van Luis Ángel Sara was een emotioneel moment in het dorp aangezien deze zakenman zeer geliefd was in het dorp.

Binnenkort zal deze zaak voor de rechter komen waarbij de Nederlandse eigenaar van de vijf gevaarlijke honden terecht zal staan voor de dood van de oudere zakenman en de verwonding van een andere oudere inwoner. De kans is aanwezig dat de Nederlandse Marcus achter de tralies zal verdwijnen vanwege het houden van niet geregistreerde honden van een gevaarlijk ras en de dood van Luis Ángel Sara.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Wat een hondenlul die vent, nog klagen over cameras terwijl hij de dood van die man op zijn geweten heeft. Die heeft dudidelijk geen enkele wroeging. Typetje penoze? Mag hopen dat hij de bak voor een lange tijd indraait.

 2. Verscheidene reakties, verschillende meningen… Van sommige vraag ik me wel af of nu die “hollander” gebeten heeft ofwel die honden? Of spuwen enkelen gewoon wat aversie tegen nederlanders? Het is een feit dat zulk hondenras niet hoort bij mensen, maar ook de overheid is in deze verantwoordelijk. Het is zeker niet het eerste geval en het zal ook niet het laatste zijn, spijtig genoeg! De eigenaar moet een straf krijgen die hem tot op zijn laatste dag zal heugen (en niet ophanging aan een broekriem) en desnoods moet zijn huis verkocht worden ter vergoeding.

 3. Die maf kees voor lange tijd opsluiten en laten opdraaien voor alle kosten leed en smart van de achtergebleven familie. Dit is naar mijn mening op zijn minst onopzettelijke doodslag en verhinderen van de rechtsgang. Die honden dienen idd te worden afgemaakt, doch voor mij zijn ze ook slachtoffer van de eigenaar. Die “hollander/keesbol” zorgt ervoor dat rechtschapen eigenaren van “gevaarlijke” hondenrassen het nog moeilijker krijgen hun geliefde dier te behouden. note voor om het even welke nationaliteit had ik hetzelfde geschreven 😉 .

  1. “…zorgt ervoor dat rechtschapen eigenaren van “gevaarlijke” hondenrassen het nog moeilijker krijgen hun geliefde dier te behouden…” Zit aan deze redenering niet een steekje los?

  2. “…op zijn minst onopzettelijke doodslag…” vind ik juridisch ook nogal ingewikkeld.

 4. Typisch geval van Nederlandse hufterigheid. Niet geregistreerde honden houden en waarschijnlijk donders goed weten dat je honden levensgevaarlijk zijn. Regels zijn er namelijk alleen voor anderen. Deze figuren hebben meestal maar één norm en dat is hun eigen norm. Je bent dan ook direct beledigd wanneer je camera´s signaleert. Iets met privacy of iets dergelijks. Je dient dan maar direct een klacht in. Hoe stompzinnig kan een mens zijn. Opbergen deze mafklapper!!

  1. Volledig mee eens,inderdaad Nederlandse hufterigheid.Laten ze hem er maar heel flink voor betalen voor medeplichtigheid aan moord.

  2. Jazeker laat die vent maar flink betalen en eventueel opsluiten. Typisch het arrogante en superior gevoel van Nederlanders in het buiteland.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken