skip to Main Content
Real Madrid wil een nieuw record van drie gewonnen Champions League finales op rij
AS

Real Madrid wil een nieuw record van drie gewonnen Champions League finales op rij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Real Madrid aast op 13e Champions beker

AS

VOETBAL – Real Madrid wil dit jaar opnieuw geschiedenis schrijven in de Europese voetbalwereld. Vorig jaar wist de Koninklijke al de boeken in te gaan als eerste team dat twee achter elkaar de Champions League finale wist te winnen en ook dit jaar heeft het team onder leiding van trainer Zidane al een record binnen, dat van drie keer achter elkaar in de finale staan.

Real Madrid wil echter nog meer en dat is drie keer achter elkaar de Champions League finale winnen, iets wat nog geen enkele club gelukt is. In 2017 wist Real Madrid als eerste voetbalclub de 12e titel te winnen en dit jaar kan dat stijgen naar de 13e titel als Liverpool niet weet te winnen in de finale van de Champions league.

Voor Real Madrid kan het dus dubbel feest worden deze zaterdag. Als eerste kan de club de 13e beker winnen en daarnaast kan de club voor het derde jaar achter op rij in de nieuwe versie van de Champions League de beker met de grote oren winnen. Beiden zijn nog nooit vertoond.

Real Madrid won de eerste CL titel in 1956 gevolgd door de titels in 1957, 1958, 1959 en 1960. Daarna won Real Madrid de titels in de jaren 1966,1998, 2000, 2002, 2004 en als laatst in 2014, 2016 en 2017.

Real Madrid’s tegenstander Liverpool kan na een eventuele winst op de Koninklijke uit Spanje de 6e titel binnenhalen. Eerder won de Engelse club al in 1977, 1978, 1981, 1984 en voor de laatste keer in 2005.

Op de lijst van clubs met de meeste bekers staat Real Madrid met de huidige 12 bekers ver bovenaan en op afstand van de 7 bekers van AC Milan en 5 bekers van Bayern München, FC Barcelona en Liverpool. Ondanks dat Ajax het de laatste jaren niet zo goed doet in de Champions League staat de Nederlands club toch op een goede plaats met 4 bekers.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Leuk voor RM.
  Maar wat is de interest als elk jaar dezelfde club wint in de CL of Euroleague.
  Dit is de toekomstige dood van deze twee competities !
  Lang leve het groot geld uit het Middenoosten …

 2. Leuk voor RM.
  Maar wat is de interest als elk jaar dezelfde club wint in de CL of Euroleague.
  Dit is de toekomstige dood van deze twee competities !
  Lang leve het groot geld uit het Middenoosten …

 3. Het was niet mijn bedoeling om anoniem te reageren, maar sinds de wet op privacy is veranderd hoef je blijkbaar geen naam meer in te vullen.
  Bij deze.
  Maar dat lekker ding kan nu wel gaan vakkenvullen. Ochèrrem.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken