skip to Main Content
Loslopende hond zorgt voor problemen op landingsbaan vliegveld Ibiza
Diario Ibiza

Loslopende hond zorgt voor problemen op landingsbaan vliegveld Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Problemen vliegveld Ibiza vanwege loslopende hond

Diario Ibiza

IBIZA – Een loslopende Pitbull op de enige landingsbaan van het vliegveld op Ibiza heeft opnieuw voor problemen gezorgd. Een vliegtuig van Thomas Cook mocht de landing niet inzetten en werd naar het vliegveld van Mallorca gestuurd terwijl de aanwezige vliegtuigen niet mochten vertrekken en er opnieuw vertragingen waren.

Afgelopen weekend hadden de vliegvelden van de Balearen eilanden Mallorca, Menorca en Ibiza al te maken met de gevolgen van de staking van Franse luchtverkeersleiders en daar kwam zondagmorgen een nieuw probleem bij.

Eigenlijk is het voor het vliegveld es Codolar op Ibiza een oud probleem aangezien er in november vorig jaar ook al twee honden los liepen op het vliegveld en problemen veroorzaakten. Die honden konden toen de landingsbaan opkomen omdat een deel van het hekwerk was omgewaaid en er zo een opening was ontstaan.

Blijkbaar is dat hekwerk nog steeds niet gerepareerd aangezien afgelopen zondag een Pitbull opnieuw zonder problemen de landingsbaan kon oplopen. Dat gebeurde rond 8 uur ‘s-morgens waarna diverse vliegtuigen problemen hadden. Passagiers van een Ryanair vlucht konden hun oren niet geloven toen de piloot hen mededeelde wat de oorzaak was van de vertraging.

Rond 8.30 uur konden medewerkers van de brandweer, valkeniers en luchthaven signaleerders de hond vangen en deze overdragen aan de lokale politie die de loslopende pitbull weer overhandigden aan het Can Dog asiel in Sant Joan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken