skip to Main Content
Eerste Europese baby met microcefalie door zika geboren in Spanje

Eerste Europese baby met microcefalie door zika geboren in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

zika2aBARCELONA – Spanje heeft de twijfelachtige primeur om het Europese land te zijn waar voor het eerst een baby is geboren met microcefalie als gevolg door het zika-virus. De baby kwam ter wereld na een keizersnee uitgevoerd in het Vall d’Hebron ziekenhuis in Barcelona. De moeder raakte besmet met het zika-virus na een bezoek aan Zuid Amerika.

Het is de eerste keer dat er in een Europees land een baby wordt geboren met microcefalie. Het is echter niet de eerste keer dat dit voorkomt in Europa aangezien in Slovenië een vrouw abortus pleegde nadat bleek dat haar ongeboren kind microcefalie had.

In Spanje zijn 190 mensen besmet met het zika-virus waarbij een iemand dat zelfs opliep door seksueel contact. De overige 189 mensen liepen het zika-virus op bij een verblijf in het buitenland. Volgens de NOS zijn er in Nederland 60 mensen besmet met het zika-virus.

Het virus wordt op de mens overgedragen door een steek van de tijgermug, en die zijn er in Spanje steeds meer. De symptomen lijken op die van dengue en chikungunya, die ook voorkomen in de gebieden waar het zikavirus aanwezig is – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken