skip to Main Content
Man verwondt op de Spaanse grens met Marokko een agent en roept “Allah is groot”

Man verwondt op de Spaanse grens met Marokko een agent en roept “Allah is groot”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Dinsdag heeft een Afrikaanse man voor aardig wat opschudding gezorgd bij de grensovergang tussen de Spaanse exclave Melilla en Marokko. De man liep met een mes in zijn hand en al schreeuwend “Allahu Akbar” ofwel “Allah is groot” op de agenten af die bij de grensovergang werken. Een van de agenten raakte lichtgewond toen deze de man onder bedwang hield nadat de politie hem overmeesterd had. Een terroristisch motief wordt uitgesloten en de politie gaat er van uit dat de man mentaal onstabiel is.

De aanval (als je daar al over kunt spreken) gebeurde dinsdagmorgen om 7.45 uur op de grensovergang tussen Marokko en de Spaanse exclave Melilla. Op een video is te zien dat de man rustig de grens overstak terwijl de agenten op veilige afstand van de man meelopen. Uiteindelijk gooit een agent een plastic wegafscheiding op de man om deze zo te kunnen overmeesteren.

Op het moment dat de Afrikaanse man met zijn mes op de grond valt pakken twee agenten de man vast waarbij een agent lichtgewond raakte aan zijn hand doordat hij in aanraking kwam met het scherpe mes. Er is dus geen sprake van een steekpartij waarbij de agent werd neergestoken maar meer van een toevallige aanraking met het mes toen men de man overmeesterde.

Vreemd genoeg publiceerde de Minister van Binnenlandse Zaken na de aanslag de bovenstaande video, gemaakt door een beveiligingscamera, de beelden op zijn Twitter profiel.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. In de hadith staat dat als je aanvalt, dat je dan ”Allah is de grootste” moet roepen. Plus, de ongelovigen aanvallen geeft je een vrijkaartje in de islamitische hemel. Met gratis vrouwen doe nooit menstrueren en de man heeft een eeuwig durende erectie. Nou, wat wil je nog meer…. De betreffende persoon is niet gestoord, hij doet precies van de islamitische geboden van hem vragen.

  1. Hallo Theo

   Hierbij daag ik je uit om te laten of in de koran de hadith of in de tafseer of het toegestaan is om onschuldige mensen te vermoorden, ik daag je hierbij uit om het te bewijzen.

   #AcceptTheChallenge youtube.com/watch?v=VxvKlGABh3M

   Met vriendelijke groet

   Ali Dawah

 2. Waar ben je nog veilig ?
  Mentaal gestoord ? Indien bewezen moet hij opgenomen worden. Dikwijls niet te begrijpen dat iemand mentaal niet in orde is als het kwaad geschied is.
  Wens die agent een spoedig herstel want het wordt alsmaar een gevaarlijker beroep.

 3. tja wat moet je daarvan denken?
  je leest (bijna) elke dag wel iets in een krant over dit soort geweld en het stopt maar niet en denk dat dit nooit zal stoppen
  als ik lees hoeveel terroristen er klaar staan om aanvallen uit te voeren…..
  maar veroordeel niemand, als die man mentale problemen heeft, jammer voor hem, maar twijfels zullen er altijd wel zijn of dit wel zo is ….dan is het nog een geluk voor die man dat ie niet is neergeknald
  hoop dan ook dat de politieman heel goed hersteld maar naar ik lees lukt dit wel

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by