skip to Main Content
Rustig bosbrand jaar voor Spanje tot nu toe in 2018
20 Minutos

Rustig bosbrand jaar voor Spanje tot nu toe in 2018

Rustig bosbrand jaar voor Spanje tot nu toe in 2018

20 Minutos

MADRID – Terwijl Griekenland nabij Athene te maken heeft met een enorme verwoestende bosbrand en het ook flink tekeer gaat in Noord Europa waar Zweden te kampen heeft met meerdere bosbranden is het vreemd genoeg in Spanje erg rustig. Dit jaar is er tot nu toe pas een grote bosbrand geweest tegenover de 10 bosbranden van vorig jaar.

In Spanje mag men van geluk spreken dit jaar aangezien er eigenlijk nog geen grote bosbranden zijn geweest waardoor weer, bijna traditiegetrouw, duizenden hectare natuur verwoest worden. Tussen 1 januari en 15 juli is er maar één grote bosbrand van meer dan 500 hectare geweest, ten opzichte van de 10 grote bosbranden in dezelfde periode in 2017 is dat een daling van 90%.

Tot nu toe is er toch dit jaar alweer 9.947,82 hectare natuur verwoest door bosbranden, een 84% minder dan de 62.468,13 hectare van vorig jaar tussen 1 januari en 15 juli. De enige grote bosbrand van meer dan 500 hectare was die in mei van dit jaar in de bergen van Curueño in de provincie León waar 600 hectare natuur werd verwoest.

Volgens de meest recente gegevens van het Ministerie van Landbouw, Voedsel en Milieu hebben er tot 15 juli 3.311 bos- en natuurbranden plaatsgevonden, de helft van het gemiddelde van de afgelopen 10 jaar. De meeste branden, te weten 2.276, hadden betrekking op een terrein van minder dan 1 hectare terwijl bij 1.035 branden er meer dan 1 hectare natuur werd verwoest.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Gisteren reden wij ter hoogte van Tivissa ineens tegen een bosbrand aan. Vond het best heftig masr kan er niets over
    Vinden. Is jullie meer bekend? Ik heb ook een kort filmpje.
    Mvrgr Astrid

  2. Of het er mee te maken heeft weet ik niet maar het is in Spanje in dit jaar ook minder heet, vooral in het voorjaar, geweest dan in andere landen.
    En verder is er dit jaar wederom meer geinvesteerd in bewaking en monitoring van bos gebieden.
    Meer waarschijnlijk is dat we gewoon van geluk kunnen spreken in Spanje dit jaar. En…. de zomer is nog niet voorbij….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken