Britten moeten na terugkeer uit Spanje in quarantaine

Britten moeten na terugkeer uit Spanje in quarantaine
Beeld: 123rf

Britten moeten na terugkeer uit Spanje in quarantaine

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Verenigd Koninkrijk (VK) heeft Spanje vanwege de aanhoudende en stijgende corona-uitbraken van de lijst met veilige landen afgehaald. Dat houdt in dat vanaf deze zondag alle Britten die vanuit Spanje terugkeren naar Groot Brittannië twee weken in quarantaine moeten. Door veel mensen wordt dit gezien als de doodsteek voor het toerisme deze zomer, ook omdat de reisorganisatie TUI met ingang van deze zondag alle reizen vanuit de VK naar Spanje heeft geannuleerd (UPDATE: behalve naar de Balearen en Canarische EIlanden).

Op zaterdagmiddag werd bekend dat het Verenigd Koninkrijk met ingang van middernacht op zondag een quarantaine van twee weken verplicht stelt voor alle reizigers die vanuit Spanje naar de VK reizen.

De landen van het Verenigd Koninkrijk (Reino Unido) beslissen zelf over de quarantaine maatregelen en de aankondiging van Engeland en Wales volgde op die van Schotland en Noord-Ierland die de twee weken verplichte quarantaine al eerder op zaterdag aankondigden.

Spanje werd pas twee weken geleden door het Verenigd Koninkrijk van de lijst van niet veilige landen afgehaald maar vanwege de stijgende corona-uitbraken en steeds meer personen die positief op COVID-19 getest worden heeft het VK nu al besloten Spanje weer terug te plaatsen op de lijst van niet veilige landen.

Als gevolg van deze quarantaine beslissing van het Verenigd Koninkrijk heeft de grootste reisorganisatie TUI besloten alle reizen vanuit het VK naar Spanje te annuleren. Uitzondering zijn de reizen naar de Balearen en Canarische Eilanden, net zoals de Britse reisorganisatie Jet2. Voor de vakantiebestemmingen op het vaste land van Spanje hebben de reisorganisaties alle reizen van 27 juli tot 9 augustus geannuleerd. Wat daarna gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Maar Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland zijn niet de enige landen die dit weekend strenge maatregelen aankondigden. Zo raadt Frankrijk sinds vrijdag alle Fransen aan om niet naar Catalonië te reizen. 

Ook paste België het reisadvies voor de provincies Lerida (Catalonië) en Huesca (Aragón) aan naar de kleur rood (verboden te reizen) en moet men na thuiskomst in quarantaine en moet men een test ondergaan. Ook Noorwegen raadt aan om niet naar Spanje te reizen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.