26 juli: Internationale Opa- en Omadag in Spanje

26 juli: Internationale Opa- en Omadag in Spanje
Beeld: Freepik

26 juli: Internationale Opa- en Omadag in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er zijn verschillende nationale en internationale dagen van de grootouders of opa- en omadagen maar in Spanje is gekozen voor 26 juli. Deze datum staat in Spanje bekend als de ‘Día de los Abuelos’ omdat in landen met een christelijke cultuur is gekozen voor 26 juli. Dat is de dag waarop de katholieke liturgie Sint Joaquin en Sint Anna herdenkt, ouders van de Maagd Maria en dus grootouders van Jezus.

Elk jaar op 26 juli staat men in Spanje en diverse andere landen even stil bij de opa’s en oma’s op de Internationale Grootouderdag. Dat wil niet zeggen dat deze datum in alle landen hetzelfde is want in Nederland en België viert men op 4 juni de Nationale Opa- en Omadag, in de Verenigde Staten en veel andere landen op 12 september de International Grandparents Day.

Opa’s en oma’s spelen in de Spaanse cultuur een belangrijke rol want ze zorgen niet alleen voor de eigen kinderen maar ook vaak voor de kleinkinderen. De corona-pandemie heeft er echter voor gezorgd dat abuelos en abuelas minder op de kleinkinderen konden zorgen maar dat de interesse van de kleinkinderen en kinderen voor de opa’s en oma’s wel gestegen is.

Het is niet helemaal bekend hoeveel opa’s en oma’s Spanje heeft maar via de bevolkingscijfers weten we wel dat Spanje meer dan 9,3 miljoen 64-plussers heeft waar ongetwijfeld veel opa’s en oma’s tussen zitten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.