skip to Main Content
Loopt er in de provincie Guadalajara een panter of luipaard rond?

Loopt er in de provincie Guadalajara een panter of luipaard rond?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GUADALAJARA – Inwoners van de streek in de provincie Guadalajara in castilla-La Mancha weten het zeker, er loopt een panter of luipaard rond in de omgeving. Diverse wandelaars hebben foto’s en videobeelden gemaakt van een katachtige die inderdaad van een afstand op een panter of luipaard lijkt maar het Wereld Natuur Fonds (WWF) weet zeker dat dit niet het geval is.

Volgens wilde dieren experts is het biologisch onmogelijk dat het om een luipaard of panter gaat al lijkt het daar wel op door een optisch effect op de vele foto’s die er zijn. Panters en luipaarden komen niet voor in Spanje en zou het om een van deze dieren gaan die ergens ontsnapt zou zijn, dan waren de alarmbellen al afgegaan.

De Iberische Lynx is de grootste katachtige diersoort op het Iberische Schiereiland en dus ook in Spanje. Toch is deze lynx kleiner dan wat er op de foto’s te zien is waardoor deze dus ook wordt uitgesloten. Daarnaast bestaan er ook nog wilde katten (gato montés) maar die zijn veel kleiner van formaat. Volgens de WWF is het duidelijk dat mensen iets gezien hebben maar dat het om gezichtsbedrog gaat waarbij men meent een grote katachtige te hebben gezien terwijl deze helemaal niet zo groot is. Wat het dan wel voor een dier is kan de WWF woordvoerder niet met zekerheid zeggen.

Een inwoner van de gemeente La Bodera heeft de onderstaande video gemaakt van “het dier” waarop volgens hem een grote zwarte katachtige te zien is. Deze man zag de panter op afstand toen hij met zijn hond wandelde. Op de video is inderdaad een dier te zien maar gezien het feit dat de videobeelden niet echt van goede kwaliteit zijn is het moeilijk te achterhalen om wat voor een dier het gaat.

Al het foto- en videomateriaal is inmiddels ook afgegeven aan de Guardia Civil die beloofd hebben een onderzoek in te stellen maar nu al aangegeven hebben op dit moment nog geen meldingen te hebben binnengekregen van de aanwezigheid van een panter of luipaard of wat dan ook. Bekijk de bovenstaande video en oordeel zelf … is het een panter, een luipaard, een in het wild levende hond of …

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken