skip to Main Content

Acht personen in zes auto’s gered na korte maar hevige hoosbui Benidorm

Acht personen in zes auto’s gered na korte maar hevige hoosbui Benidorm

Diario Información

BENIDORM – Na een hevige hoosbui moesten de reddingsdiensten er aan te pas komen om acht personen uit zes verschillende voertuigen te redden nadat deze vast zaten in het wassende en kolkende water. In slechts 10 minuten werd er 40 liter regenwater per vierkante meter geregistreerd waardoor de straten en pleinen blank stonden.

De hevige regenval tijdens deze “tromba de agua” ofwel hoosbui zorgde voor veel wateroverlast nadat er tussen de 40 en 60 liter water per vierkante meter werd geregistreerd.

De brandweer en politie moesten hard werken om uit zes verschillende voertuigen die vast kwamen te zitten door het water in totaal acht volwassenen personen te redden. Geen enkele van de personen die men heeft moeten redden raakte gewond maar de schrik zat er bij hen wel goed in.

De hoosbui vond plaats iets na 15 uur dinsdagmiddag waarna bij de “cruce de Orozco, de kruising tussen de Avenida Bernat de Sarria en de weg naar Albir de wegen omgetoverd werden in kolkende rivieren waarbij het water een weg zocht naar de zee.

De regen heeft voor meer problemen gezorgd in Benidorm zoals op de Avenida Ametlla del Mar waar de weg schade opliep tijdens de hevige maar korte regenbui. Het deel van Benidorm genaamd Rincon de Loix had echter het meeste te maken met de gevolgen van de hoosbui. Terwijl daar tussen de 40 en 60 liter regenwater per vierkante meter viel was dit in de andere kant van de stad zoals de La Cala wijk slechts 10 liter.

Marina Alta

Het was echter niet alleen de stad Benidorm die met de hevige regenval te maken kreeg op dinsdag 25 september. Ook andere plaatsen in de Marina Alta regio zoals Xàbia hadden last van de enorme regenval. Ook hier werden straten omgetoverd tot kolkende rivieren en stonden diverse auto’s vast in het water.

Foto’s: Diario Información

 

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken