skip to Main Content
Mercadona gaat de strijd aan met bierproducent Mahou San Miguel
Mercadona

Mercadona gaat de strijd aan met bierproducent Mahou San Miguel

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Mercadona gaat de strijd aan met bierproducent Mahou San Miguel

Mercadona

VALENCIA – De welbekende Spaanse supermarktketen Mercadona is verwikkeld in een bieroorlog. Dat wil zeggen dat de supermarktketen recent het assortiment eigen biermerken flink heeft vergroot met nieuwe varianten van verschillende producenten waaronder ook Grolsch (NL) en Marker (BE). Hiermee is Mercadona de strijd aangegaan met de bierproducent Mahou, een van de grootste van Spanje.

Mercadona heeft sinds kort vijf varianten bier op de markt gebracht van het eigen biermerk Steinburg. Het gaat daarbij om nagenoeg dezelfde bier varianten die ook door bierproducent Mahou worden verkocht. Naast de smaak (waar altijd over valt te twisten) is het grootste verschil de prijs voor de blikjes waarbij Steinburg goedkoper is dan Mahou.

Zo kost een blikje “Especial” (rood) van Steinburg 0,28 euro en de vijf sterren van Mahou 0,58 euro. In het geval van de “clásica” (groen) van Steinburg is de prijs 0,25 euro terwijl de clasica van Mahou 0,51 euro kost. De variant zonder alcohol “sin” (blauw) kost van Steinburg 0,28 euro terwijl de zonder alcohol versie van Mahou voor 0,50 euro verkocht wordt.

Vanuit Mahou San Miguel heeft men nog niet gereageerd op deze nieuwe verkoop manier van Mercadona waarbij de eigen merken varianten de helft goedkoper zijn dan de Mahou varianten (terwijl de kleuren en benamingen hetzelfde zijn).

Producenten

Mercadona heeft de bierproductie totaal veranderd. Tot voor kort kwam het bier van het eigen merk Steinburg van de producent Brasserie Champigneulles maar dat is aangepast. Er zijn nu vijf producenten uit verschillende landen te weten Saint-Omer (Frankrijk), Martens (België), Grolsch (Nederland), Krombacher (Duitsland) en Birra Castello (Italië).

45 biersoorten

Met deze nieuwe uitbreiding van de Steinburg bier-familie is het aanbod van bier bij de Mercadona gegroeid naar 45 soorten en merken. We gaan de merken en varianten niet allemaal opnoemen maar voor de bierliefhebber heeft de Mercadona nu genoeg te bieden. Overigens zegt men dat de aandacht voor het bier bij de Valenciaanse keten te danken is aan de concurrentie, met name de Carrefour en de Lidl, zo schrijft de krant Vozpopuli.

Pack samenstellen

In diverse supermarkten is Mercadona begonnen met een manier van zelf een pakket samen te stellen van bierflesjes. Zo is het mogelijk om een kartonnen houder te nemen om daar zes flesjes naar wens in te plaatsen, de “cesta de cervezas a su medida”. Gedurende 2019 wil de keten deze nieuwe manier van bier kopen uitbreiden naar alle 1.627 winkels van Mercadona in heel Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Als ze dan toch bezig zijn, kunnen ze dan ook de beugelflessen van Grolsch neer zetten in de winkels? De Lidl en de Alcampo hebben ze soms, maar lang niet altijd.
  Moet eerlijk zeggen dat inderdaad het Steinburg bier een prima biertje is en zeer goed qua prijs…ja ja, dat klinkt echt Hollands heh.

  1. Ik vind de meeste Spaanse supermarktbieren gelijk aan azijn met prik, en koop ze dan ook nooit om brandend maagzuur te voorkomen.
   Er zijn maar 3 soorten bier in Spanje die ik koop en één daarvan is alleen in Castilla la Mancha te koop, helaas….

   1. Steinburg bier van de Mercadona is heerlijk, doet helemaal niet onder voor de duurdere bieren. Dus waarom zou je dan meer gaan betalen? Het enige biertje wat ik lekkerder vind is Ambar maar dat kan ik vrijwel nergens kopen. Kan het wel krijgen in de lokale bar.

    1. Beste Anoniem,
     Uw voorkeur gaat uit naar Ambar bier. Bij deze een tip waar u wellicht wat verder mee komt.
     Bij supermercado Costa Blanca https://supercostablanca.es/en/ verkopen ze dit bier en als deze supermercado niet bij U in de buurt is, is het goed om te weten dat ze door heel Spanje bezorgen voor € 6,99.
     Suc6

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken