skip to Main Content
Meer dan 40 personen gewond na instorten vloer discotheek op Tenerife

Meer dan 40 personen gewond na instorten vloer discotheek op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – In de nacht van zaterdag op zondag rond 2.30 uur is de vloer van de discotheek Butterfly in de badplaats Playa de Las Americas in Adeje op Tenerife ingestort waardoor tenminste 40 personen gewond raakten. De discotheek is gelegen in het winkelcentrum Centro Comercial Salytien, een van de oudste van de badplaats. De meeste van de gewonden raakten lichtgewond aan armen, benen, lichaam en hoofd terwijl er twee ernstig aan toe zijn en naar het ziekenhuis moesten worden gebracht vanwege botbreuken.

Discotheek Butterfly is gelegen in een van de oudste en volgens inwoners van Adeje, slechtst onderhouden winkelcentra van de kustplaats Playa de Las Americas in Adeje in het zuiden van Tenerife. Halverwege de nacht van zaterdag op zondag raakte een deel van de dansvloer los waardoor de aanwezige mensen in het daaronder liggende opslagruimte/kelder, wat op dat moment gesloten was, terecht kwamen. Door het instorten ontstond er een gat van vier meter breed en twee meter lang.

In de discotheek waren veel toeristen van verschillende nationaliteiten aanwezig. Het is nog onduidelijk of er ook Nederlanders en Belgen bij waren en gewond raakten.

Na het ongeval werd het hele winkelcentrum afgesloten en begon het onderzoek naar de mogelijke oorzaak van het in elkaar storten van de dansvloer. Het winkelcentrum is tussen de 40 en 45 jaar oud en is een van de oudsten van de gemeente. Discotheek Butterfly was vroeger een Bingozaal. Er wordt onderzocht of er meer mensen dan toegestaan aanwezig waren maar de politie gaat daar niet vanuit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Er was na verluidt ook een Belg bij de gewonden. Van andere heb ik geen weet.Maar je stelt je soms wel de vraag naar het onderhoud van de gebouwen.veel beterschap aan de gewonden

  1. Met 20 jaar in Spanje woonachtig zelf gezien dat er niets aan gedaan wordt. Ja dus 100% achterstallig onderhoud met gewonden en zelfs doden tot gevolg. Onderhoud is bij de Spanjaard niet bekend.

 2. Van een bingozaal naar een discotheek bij de huidige dansnormen.
  Trillingen kunnen ongelooflijk gevaarlijk zijn.
  Niet voor niets dat soldaten niet in pelotonvorm over een brug mogen lopen.

 3. Spanjaarden bouwen veel ziet er ook mooi uit maar van onderhoud hebben ze nooit gehoord, het wordt neergezet en niets meer aan gedaan, zo ging er ook een lagere school plat in Alicante aantal jaren terug. Geluk bij een ongeluk dat dit precies in het weekend gebeurde. En zo zijn er enorm veel gebouwen in een zeer slechte staat en wonen de mensen er nog altijd in.

  1. In Nederland is alles beter, mij staat de brand in de Disco in Volendam nog voor ogen, veel doden door te weinig brandweercontrole. Zelfs een nieuwe parkeergarage zoals onlangs in Eindhoven viel in puin voordat het geopend is.
   Min zwager die inspecteur bij Bouw en Woning toezicht is heeft regelmatig dossiers van fusie gemeentes van panden die voltooid zijn, ( ambtenaar wegbezuinigt) maar hij kan niet meer achter de muren en onder de constructies kijken. Handtekening eronder op hoop van zegen. Tja, er valt af en toe ook eens een balkonnetje naar beneden, een kniesoor die daar op let.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken