skip to Main Content
Na Black Friday is het tijd voor Cyber Monday met opnieuw veel kortingen in Spanje

Na Black Friday is het tijd voor Cyber Monday met opnieuw veel kortingen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen vrijdag 24 november was het “Black Friday”, iets wat waarschijnlijk niemand in Spanje ontgaan is aangezien het een van de meest populaire zwarte vrijdagen was sinds dat men met dit Amerikaanse fenomeen in Spanje meedoet. Om die kortingsdag nog eens dunnetjes over te doen zodat de mensen die vrijdag iets niet kochten en dit alsnog zullen doen is er nu ook in Spanje de “Cyber Monday” die deze maandag 27 november plaatsvindt.

“Cyber Monday” is een online antwoord op de inmiddels traditionele “Black Friday” kortingsdag. Amerikaanse webshops kwamen er achter dat veel consumenten op de eerste werkdag na “Black Friday” (maandag dus) online hun inkopen deden. Dit werd door de meeste mensen gedaan om te ontkomen aan de drukte in de echte winkels.

De maandag na “Black Friday” staat nu bekend als de dag waarop online winkeliers consumenten verleiden met stevige online kortingsacties. De term “Cyber Monday” bestaat pas zo’n 10 jaar, maar het is in de Verenigde Staten nu al uitgegroeid tot één van de belangrijkste kortingsdagen in het jaar. De omzet die op deze maandag door winkeliers wordt gerealiseerd is de laatste jaren zelfs hoger dan tijdens “Black Friday”.

Ook in Spanje doen veel online winkels en warenhuizen mee met de “Cyber Monday” en zijn er veel aanbiedingen te vinden bij shops als Amazon, Media Markt, El Corte Inglés, Worten, Fnac, PC Componentes en Carrefour. Het gaat in praktisch alle gevallen om kortingen op elektronische apparatuur, informatica of telefonie en gaming waarbij deze acties ingaan op middernacht van zondag op maandag tot middernacht maandag op dinsdag.

“Cyber Monday” is misschien in Spanje nog niet zo heel erg populair en de omzetten zijn op die dag (nog) niet te vergelijken met “Black Friday” maar diverse jaren geleden deed men in Spanje ook nog niet mee met de viernes negro dus ook de ciber lunes kan een succes gaan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken