skip to Main Content
Torremolinos heeft te maken gehad met twee aardbevingen

Torremolinos heeft te maken gehad met twee aardbevingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Inwoners van de gemeente Torremolinos en omgeving hebben dinsdag te maken gehad met twee aardbevingen. Volgens het Instituto Geográfico Nacional (INE) lagen beide epicentra binnen de grenzen van de gemeente Torremolinos aan de Costa del Sol maar vonden deze plaats onder het zeeoppervlak op zo’n 79 kilometer diepte.

Beide aardbevingen vonden plaats in de nacht van maandag op dinsdag waarbij de eerste beving gemeten werd om 02.10 uur en een kracht had van 3 op de schaal van Richter. De tweede aardbeving werd gemeten om 05.09 uur en had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter. Mede vanwege het tijdstip en de grote diepte van 79 kilometer werden de bevingen niet door iedereen gevoeld. Er zijn bij de 112 nooddiensten dan ook geen meldingen binnengekomen van schade en/of persoonlijk letsel.

De laatste aardbeving in Andalusië werd gemeten op 24 december toen er een beving plaatsvond nabij de stad Almería en deze een kracht had van 3,6 op de schaal van Richter. In de provincie Málaga gebeuren regelmatig aardbevingen zoals een beving met een kracht van 4 op de schaal van Richter op 4 november of 4,2 op de schaal van Richter op 5 oktober en vlak daarvoor op 2 oktober een beving van 3,5 op de schaal van Richter nabij de gemeente Comares. Op 6 september werd de gemeente Torremolinos voor het laatst getroffen door een aardbeving met toen een kracht van 2,6 op de schaal van Richter.

Het is niet de eerste keer en zal ook niet de laatste keer zijn dat er een aardbeving plaatsvindt in de provincie Málaga aangezien er in deze regio net zoals de rest van Andalusië maar ook in Murcia, Comunidad Valenciana, Catalonië en vele andere plaatsen in Spanje op jaarbasis duizenden kleine tot redelijk grote aardbevingen plaatsvinden. De meeste bevingen hebben krachten die niet verder komen dan 2 op de schaal van Richter en worden niet vermeld in de pers en vaak ook niet gevoeld door de inwoners. Af en toe echter komen er aardbevingen voor die zwaarder zijn dan 3 op de Richter schaal die dan ook gevoeld worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken