skip to Main Content
Doe mee met onze “Wat weet jij over Spanje” test
123rf

Doe mee met onze “Wat weet jij over Spanje” test

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Je komt veel in Spanje of wellicht woon je al in het land maar wat weet je eigenlijk over Spanje, de mensen, de geografie, de cultuur, de taal en gastronomie. Door middel van het beantwoorden van deze 20 vragen over Spanje en alles wat met Spanje te maken heeft kun jij testen of je een Spanje-kenner bent of niet. We hebben de vragen niet al te moeilijk gemaakt maar ook weer niet te makkelijk. Sommige van de deelnemers zullen denken “jee, is dat alles” terwijl anderen er achter zullen komen dat ze eigenlijk niet zo heel veel over Spanje weten.

Spanje is voor miljoenen Belgen en Nederlanders een ideaal vakantieland en velen komen er al meerdere jaren en zelfs meerdere keren per jaar. Sommige van de SpanjeVandaag lezers hebben het geluk al in het land te wonen en zullen wellicht de vragen wat beter kunnen beantwoorden maar er zullen er ook weer genoeg zijn die niet zo goed geïntegreerd zijn in Spanje en de antwoorden niet zo snel weten.

Met onze test kun je niets winnen, er zijn geen prijzen te verdelen maar je kunt wel jouw Spanje kennis testen … leuk toch 🙂 Dus doe mee met onze Spanje test en deel deze met al je vrienden familie, buren, stadgenoten etc.

Bekijk ook eens onze rankinglijsten waar je ook jouw mening kunt geven over diverse onderwerpen die uiteraard met Spanje te maken hebben. Klik hier voor een overzicht van onze lijsten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Dat is nu zo mooi in het Spaans, een levede kip is ee ngallina. Ligt hij op je bord, dan is het een pollo. Maar een vrouwelijke kip is geen polla. Eens die vraag gesteld, zal ik het antwoord nooit meer vergeten, een polla is het mannelijke geslachtsdeel.
   Net als pez, dat is een levende vis (zwemmend). Op je bord is het een pescado.

   1. En een “vrouwelijke kip” is ook dubbel. Een kip is namelijk altijd vrouwelijk, de mannelijke kip is dan ook een haan. Ook als ie op je bord ligt, maar dat komt zelden voor. Hennen worden namelijk niet gemest voor de slacht en vroeger bij de boer kwam ie hoogstens in de soep.

 1. Leuke vragen!
  Kunnen jullie ok iets schrijven over de klimaatdiscussie in Spanje en welke maatregelen er voornemens zijn te nemen?

  BVD

  Saludos,
  John

  1. Alsjeblieft geen artikelen over de klimaatdiscussie. Ik word er helemaal gestoord van. In NL lijden ze aan een collectieve hypnose.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken