De eerste corona-vaccins onder politietoezicht in Spanje aangekomen

De eerste corona-vaccins onder politietoezicht in Spanje aangekomen
Beeld: Europa Presss

De eerste corona-vaccins onder politietoezicht in Spanje aangekomen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De corona-vaccinatie-reality is begonnen in Spanje. Je zou het zo kunnen noemen omdat het transport van de eerste lading corona-vaccins op de voet wordt gevolgd door de Spaanse pers. Van het punt van vertrek in Puurs in België tot aan het politiekantoor van Burgos en daarna het Pfizer logistiek centrum in Guadalajara. De eerste lading corona-vaccins is zaterdagmorgen aangekomen waarna de distributie door Spanje kan beginnen.

Op eerste Kerstdag 25 december vertrok de vrachtwagen met de lading corona-vaccins voor Spanje vanuit het Belgische Puurs naar het Spaanse Guadalajara in Castilla-La Mancha. Op het moment dat de Belgische vrachtwagen de grens van Spanje bereikte werd deze door de Guardia Civil politie begeleid naar het politiekantoor van dezelfde politiemacht in Lerma, Burgos (Castilië en León).

Onder toeziend oog van de Guardia Civil heeft de vrachtwagen met corona-vaccins daar de nacht van 25 op 26 december stilgestaan waarna de politie de corona-vaccins op zaterdag 26 december begeleidde naar het distributiecentrum van Pfizer in Guadalajara in Castilla-La Mancha.

Op zaterdag worden de corona-vaccins al meteen verspreid door het hele land waarna het Spaanse corona-vaccinatieplan op zondag 27 december kan beginnen. Waar de corona-vaccins bewaard worden in de autonome regio’s is het best bewaarde geheim want vanwege de veiligheid zoals diefstal of cyberaanvallen hebben de meeste regionale overheden ervoor gekozen om de locatie van de felbegeerde corona-vaccins geheim te houden. Alleen in Aragón heeft men bekend gemaakt waar de vaccins bewaard worden.

De ditrubutie door Spanje gebeurd altijd onder begeleiding van de Spaanse politie eenheden, te weten de Policía Nacional, Guardia Civil maar ook de regionale politie eenheden Ertzaintza in Baskenland, Mossos d’Esquadra in Catalonië en de Policía Foral de Navarra. 

Naast de agenten van de politie die fysiek de corona-vaccins beschermen en begeleiden vindt er ook achter de computerschermen een beveiliging plaats om mogelijke cyberaanvallen te voorkomen. Dat wordt o.a. gedaan door het Coordinación Cibernética (OCC), het Consejo Nacional de Ciberseguridad (CCN) en het Instituto Nacional de Ciberseguridad de España (Incibe).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.