skip to Main Content

Gerucht in Spaanse media over vertrek Zapatero

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse kranten La Vanguardia en El Mundo publiceren vandaag allebei het gerucht dat de huidige premier José Luis Rodríguez Zapatero zijn vertrek uit de regering aan het voorbereiden is.

El Mundo zegt zich hierbij te baseren op informatie verkregen van een hooggeplaatst leider binnen de socialistische PSOE. Deze bron, die niet bij naam wordt genoemd, zou hebben gezegd dat Rubacalba een brede steun geniet binnen zijn partij als kandidaat voor de post van Zapatero.

La Vanguardia citeert naar eigen zeggen bronnen uit het hoogste niveau van de overheid. Volgens deze bronnen kondigt Zapatero zijn vertrek, ondanks de hoge druk, niet meteen aan, maar is hij wel bezig met de overdracht van zijn werkzaamheden.

Schade

Beide kranten denken dat de beslissing binnen de socialistische partij is genomen om te voorkomen dat Zapatero de socialisten schade zal berokkenen bij de verkiezingen in 2012.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend