skip to Main Content
Bezoek Park Güell in Barcelona kost vanaf oktober 8 euro

Bezoek Park Güell in Barcelona kost vanaf oktober 8 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een bezoek aan het stadspark Park Güell zal een bezoeker van de Catalaanse hoofdstad vanaf oktober dit jaar 8 euro gaan kosten, 7 indien het entreebewijs van te voren is aangeschaft. Daarnaast zal er een limiet komen van 800 bezoekers per uur om schade aan de monumenten te voorkomen. Inwoners van de stad in de wijken rondom het park en scholieren zullen gratis naar binnen kunnen.

Tot nu toe was een bezoek aan het drukbezochte Park Güell van Antoni Gaudí gratis voor iedereen en daarom was en is het nog steeds een van de drukst bezochte Gaudí monumenten van de stad. Vanaf oktober dit jaar echter zullen bezoekers en toeristen van de stad Barcelona 8 euro moeten gaan betalen om het Gaudí park te kunnen bekijken. Indien men het entreebewijs van te voren reeds koopt krijgt men 1 euro korting en betaalt men slechts 7 euro.

Daarnaast zullen er per uur nog maar 800 personen toegelaten worden tot het monumentale park wat door UNESCO is uitgeroepen als Cultureel Erfgoed. In principe gaat het om een stadspark wat gratis dient te zijn voor de inwoners van de wijken rondom het park. Dit zal ook zo blijven aangezien de inwoners van de wijken El Coll, Vallcarca i Penitentes, La Salut, El Carmel en Can Baró gratis naar binnen mogen. De studenten van de omringende scholen mogen ook gratis naar binnen om elk tijdstip wat zij maar willen.

Voor de toeristen en bezoekers van Barcelona is het een extra kostenpost om een van de drukbezochtste monumenten van Gaudí te mogen bezoeken. Voor de stad Barcelona zijn het extra inkomsten die in principe gebruikt zullen worden om het onderhoud van het park te bekostigen. Daarnaast zullen tenminste 50 personen werk krijgen aangezien men personeel bij alle poorten neer moet zetten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken