skip to Main Content
Bosbrand natuurpark Gádor in Almería nog niet onder controle

Bosbrand natuurpark Gádor in Almería nog niet onder controle

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand3ALMERÍA – De bosbrand die sinds dinsdagavond 22.30 uur woedt in het gebergte en natuurgebied Sierra de Gádor is nog niet onder controle. Meer dan 200 personen en diverse helikopters en blusvliegtuigen zijn bezig met de werkzaamheden en proberen het vuur onder controle te krijgen. De wind zorgt er echter voor dat de brand op sommige plaatsen nog actief is.

Uit voorzorg moesten er 15 mensen geëvacueerd worden uit hun, meestal afgelegen gelegen, woningen. De brand is tot op slechts 100 meter van het dorp Enix gekomen wat even voor paniek zorgde bij de inwoners. Hier had de brandweer het vuur echter sneller onder controle dan op andere plaatsen.

De bosbrand in het Sierra de Gádor is de tweede grote bosbrand in de deelstaat Andalusië. Terwijl de brandweer en tientallen militairen bezig zijn met de bluswerkzaamheden, zijn de specialisten al op zoek naar de mogelijke oorzaak. Er is echter nog niets bekend over wat de brand kan hebben veroorzaakt. Het is ook nog niet bekend hoeveel hectare natuur in vlammen is opgegaan.

Tornado

Diezelfde dinsdag dat de brand begon in de Sierra de Gádor, werd er een tornado geregistreerd in de gemeente La Mojonera. Hier werd door de harde wind veel schade aangericht aan de plantenkassen tussen de Peñon de Bernal en de Rambla Carcáuz. Het is niet voor het eerst dat een minitornado voor schade zorgt in het deel waar de bekende plastic plantenkassen staan. Ook de gemeentes El Ejido en Roquetas de Mar hebben afgelopen winter te maken gehad met tornado’s die voor schade zorgden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken