skip to Main Content
Vueling vliegtuig moet terugkeren naar Barcelona vanwege technische storing

Vueling vliegtuig moet terugkeren naar Barcelona vanwege technische storing

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

vueling2BARCELONA – De schrik zal er even goed in hebben gezeten bij de passagiers van een Vueling vliegtuig die het traject Barcelona – München aflegde. De Airbus van de Spaanse lowcostmaatschappij moest donderdag naar Barcelona terugkeren nadat het vliegtuig in de Catalaanse hoofdstad was opgestegen met bestemming München. De luchtvaartmaatschappij deelde mee dat de piloot wegens een technisch probleem beslist had rechtsomkeer te maken.

De gezagvoerder van de Airbus A320 merkte een brandgeur op en keerde om veiligheidsredenen terug. Na de landing in Barcelona vertrokken de passagiers in een ander vliegtuig naar München. Twaalf van hen verkozen niet mee te vliegen.

Vanwege het feit dat afgelopen dinsdag een Airbus A320 van Lufthansa-dochter Germanwings in de Alpen neerstortte toen het van Barcelona op weg was naar Düsseldorf, zit de schrik bij veel vliegtuigpassagiers er goed in. Dit is alleen nog maar erger geworden nadat bekend werd dat de piloot moedwillig het Germanwings toestel tegen de berg vloog.

Vliegen is echter nog steeds een van de veiligste zoniet de veiligste manier van reizen. Om te vergelijken: in 2014 vlogen er 33 miljoen vliegtuigen wereldwijd en waren er slechts 21 ongevallen met iets meer dan 900 doden. Op de wegen overleden er wereldwijd 1,2 miljoen mensen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken