skip to Main Content
Leer de Baskische Ikea kennen met eigen gemaakte houten bedden vanaf 30 euro

Leer de Baskische Ikea kennen met eigen gemaakte houten bedden vanaf 30 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SAN SEBASTIAN – In tijden van crisis komt de creativiteit in een mens naar boven. Dat gebeurde ook bij de Baskische zakenman Enrique Arrillaga van Muebles Lufe. Dit meubelmakersbedrijf wordt in Spanje nu ook wel de Baskische Ikea genoemd vanwege de goedkope maar goede houten meubels die het bedrijf maakt en deze exclusief via internet verkoopt.

Gedurende de crisis moest Enrique Arrillaga zijn familiebedrijf sluiten omdat de klanten hun schulden of rekeningen niet betaalden waardoor het meubelmakersbedrijf in financiële problemen kwam. Al snel moest de Baskische zakenman iets anders bedenken waarna men op het idee kwam om de tussenpersoon uit te schakelen en rechtstreeks aan de klant, via de eigen internetwinkel, te gaan verkopen. Dat bleek een schot in de roos.

Nu maakt het bedrijf geen meubels meer op maat maar verkopen ze hun eigen lijn van bedden, kasten, tafels, stoelen, bureaus en vele andere houten meubels, rechtstreeks via internet. Het gaat in alle gevallen om simpele, eenvoudige, ecologische verantwoorde meubels die door de klant, net zoals bij Ikea, in elkaar kunnen worden gezet. De website heeft volgens de verantwoordelijken elke dag gemiddeld 2.000 bezoekers die goed zijn voor gemiddeld 20 verkopen per dag, iets wat het bedrijf vroeger nooit haalde.

Afgelopen weekend stond er een artikel in de krant El País, een van de grootste kranten van Spanje, en blijkbaar heeft het meubelmakersbedrijf veel bezoekers erbij gekregen want de website functioneert op dit moment niet zoals het hoort. Ongetwijfeld zal dit iets tijdelijks zijn en kan iedereen binnenkort weer meubels online bestellen.

Sinds dat men de website heeft gelanceerd hebben ze al honderden meubels verkocht in Spanje maar ook in Nederland, België, Frankrijk, Groot Brittannië en diverse andere landen. Het bedrijf garandeert binnen Spanje dat de meubels binnen 24/48 uur bezorgt worden, iets wat met verzendingen naar het buitenland iets langer kan zijn. Bezoek de website van Muebles Lufe voor alle mogelijkheden, prijzen en meer informatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken