skip to Main Content

Licht herstel toerisme in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) In het eerste trimester steeg het aantal hotelovernachtingen met 5% ten opzichte van een jaar geleden en dit cijfer bevestigt een licht herstel van het toerisme in Spanje. Volgens de gegevens, gepubliceerd door het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE), is de stijging voornamelijk te danken aan buitenlandse toeristen.

Ondanks dat Semana Santa in april viel dit jaar (vorig jaar was dat nog begin maart) liet ook de 3e maand dit jaar meer hotelovernachtingen zien. Het aantal Spaanse toeristen daalde met 4,5%, maar dat werd gecompeseerd door 13,5% meer buitenlandse toeristen.

Het gaat om de derde opeenvolgende stijging van overnachtingen van niet-residenten. De positieve gegevens worde bevestigd door die van het onderzoek Movimientos Turísticos en Frontera (Frontur) van het Ministerie van Industrie, Toerisme en Handel: in totaal kwamen ruim 9 miljoen buitenlandse toeristen (+2,9%) naar Spanje.

Favoriete bestemming

De meest favoriete bestemming van deze groep waren de Canarische Eilanden (45,7% van de overnachtingen), gevolgd door Catalonië (13,6%) en Andalusië (13,5%). De meeste Spaanse toeristen kozen voor Andalusië (19,2%), Deelstaat Valencia (13,7%) en Catalonië (13,6%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend