skip to Main Content

Twee personen bekeurd door de Seprona voor dierenmishandeling op Gran Canaria

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GRAN CANARIA – (Hans Camps) Agenten van de Seprona hebben twee personen bekeurd vanwege het begaan van een misdrijf betreffende de bescherming van flora, fauna en huisdieren, omdat de bekeurden diverse paarden hebben verwaarloosd in de Grancanarische gemeente Telde, zo heeft de Guardia Civil laten weten in een op donderdag 25 mei 2011 uitgegeven communiqué.

In het rapport staat te lezen, dat twee agenten, vergezeld door een dierenarts uit Telde, naar een veehouderij zijn gegaan, om daar de staat van de dieren te controleren.

Tijdens der inspectie heeft men vijf paarden aangetroffen waarvan twee, met de namen ‘Indira’ en ‘Kresic’, een betreurenswaardige aanblik vertoonden met duidelijke tekenen van ondervoeding en toegebrachte verwondingen.

De paarden zijn onderzocht door de dierenarts, die van mening is, dat ze in een slecht gezondheid verkeren en in onaanvaardbare hygiënische- en sanitaire toestanden.

De Guardia Civil heeft de twee afzonderlijke eigenaars van de paarden beboet en ontkent niet, dat er nog meer bekeuringen zullen volgen.

De paarden zijn overgedragen aan de Rechtbank in Telde, zo besluit het politierapport.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend