skip to Main Content

Zapatero bevestigd zijn keuze voor opvolger bij 2012 verkiezingen: Rubalcaba

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Al lange tijd wordt erover geschreven en gesproken maar nooit was echt bekend wie de opvolger van José Luis Rodriguez Zapatero zal worden bij zijn vertrek in 2012 wanneer er in maart algemene verkiezingen zijn in Spanje. Nu is dan toch eindelijk bekend gemaakt door Zapatero zelf wie hij als kandidaat ziet en als opvolger als PSOE partijvoorzitter, Alfredo Pérez Rubalcaba, de huidige minister van Binnenlandse zaken en eerste vice premier.

In eerste instantie waren er twee kandidaten voor deze titel maar Carme Chacón, de Minister van Defensie, heeft zich donderdag terug getrokken waardoor verkiezingen binnen de PSOE partij eigenlijk overbodig zijn. Zapatero maakte zijn keuze bekend rond 18.00 uur vrijdagmiddag tijdens een bijeenkomst van alle PSOE leiders in de Spaanse autonome regio’s.

Sinds de nederlaag bij de gemeente- en regionale verkiezingen van zondag 22 mei rommelt het binnen de PSOE partij en heeft Zapatero zijn handen vol aan het sussen van geruchten in de pers. Daarnaast zijn er enkele regionale PSOE premiers die willen dat de partij een opvolger kiest en niet de leden van de PSOE, iets waar Zapatero zich niet mee kan vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend