skip to Main Content

Kraanwater verbruik Spanje omlaag terwijl de prijs stijgt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens het Spaanse bureau van de statistiek is het kraanwaterverbruik per persoon aan het afnemen terwijl de prijs nu net omhoog is gegaan. Volgens het onderzoek werd er in 2009 nog 149 liter kraanwater per dag per persoon verbruikt, 3,2% minder dan het jaar daarvoor in 2008. In 2009 was de prijs per kubieke meter water 1,42 euro wat 8,4% meer is dan in 2008 toen er 1,31 euro werd betaald.

Het rapport geeft niet alleen de details weer van het waterverbruik in Spanje maar ook de milieu-impact van het zuiveren van het water en het aanbod van kraanwater. Daarnaast geeft het rapport aan dat het meeste kraanwater verbruikt wordt in Cantabria (180 liter per persoon per dag) gevolgd door de Comunidad Valenciana (127 liter) en Murcia (166 liter). In het Baskenland en Ceuta en Melilla (126 liter) wordt het minste kraanwater verbruikt gevolgd door de Balearen (127 liter) en La Rioja (131 liter).

Het duurste kraanwater is te vinden op de Balearen (2,00 euro per kubieke meter), de Canarische eilanden (1,90 euro) en Murcia (1,84 euro). Daarentegen kan het goedkoopste kraanwater gevonden worden in de regio’s Galicië en La Rioja (0,93 euro), Castilla y Léon (1,07 euro) en het Baskenland (1,08 euro).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend