skip to Main Content
Gemeente Alicante geeft water en zeep aan hondeneigenaren om de plas schoon te maken

Gemeente Alicante geeft water en zeep aan hondeneigenaren om de plas schoon te maken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – De afdeling schoonmaakwerkzaamheden van de gemeente Alicante heeft in de stad flesjes water met zeep aan hondeneigenaren afgegeven zodat zij de plas van hun honden kunnen schoonmaken op straat. Nog niet zo lang geleden werd het plassen van honden op straat verboden in de Catalaanse stad Mataró maar nu blijkt dat meer gemeenten in Spanje maatregelen nemen om het “wildplassen” van honden tegen te gaan.

Inwoners van de stad Alicante die een hond hebben kunnen gratis een flesje water met zeep ophalen die ze kunnen gebruiken om de plas van hun trouwe viervoeters schoon te maken. Het gaat dan met name om die plas van honden die dat tegen palen, gevels, auto’s en op straat doen. Vanwege de hitte verdampt de plas weliswaar snel maar blijft er altijd een onaangename geur achter. Door water met zeep op die plas te spuiten zal de vieze geur weggaan en wordt het weer prettig wandelen.

Het geven van flesjes water met zeep is onderdeel van de campagne “Costumbres basura. Gracias por no caer en ellas”, een samenwerking tussen de gemeente Alicante en het schoonmaakbedrijf UTE Alicante. Dit bedrijf heeft tevens aangekondigd dat ze negen speciale apparaten hebben aangeschaft waarmee ze de poep van de honden kunnen opzuigen. Net zoals plas van de honden is de poep namelijk ook een groot probleem.

Hondeneigenaren konden in het Parque de Canalejas gratis flesjes water en zeep en een rugzakje met daarin ook poepzakjes ophalen. Volgens de gemeente zorgen de geur van de hondenplas en het niet opruimen van de hondenpoep voor de meeste klachten bij de gemeente. Met dit soort acties probeert men de bevolking deels op te voeden deels te helpen om samen de problemen van de honden op te lossen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. Heb zelf altijd honden gehad en nog, ruim de poep al jaren op waarom moeten anderen last hebben van de uitwerpsels van mijn hond!!!!!!!Probeer het goede voorbeeld te geven maar volgen ho maar. Spreek hondeneigenaars daarop ook aan wordt vaak niet in dank aan genomen.
  De aanhouder windt en dat flesje met water en zeep is makkelijk zelf te vullen. Azijn is denk ik uit de boze vooral met reuen tegen de gevels dat bijt namelijk uit bij veelvuldig gebruik en krijgen we weer klachten van de eigenaars v.d. huizen.
  Kom mensen laten we onze verantwoording nemen en laten we een reuklozer ronde met onze honden er van maken…….

 2. denk dat Leo gelijk heeft….nee weet het zeker, overal vuil, achtergelaten door …….mensen!!!!!

 3. Wat het ergste stinkt in Alicante is nog altijd de zeik van mensen, en die smerige stinkende kotsvlekken op de vloer na een avond flink doorzuipen, al het afval wat overal zomaar gedumpt wordt terwijl 5 meter verder een container of prullenbak staat, de grootste varkens zijn nog altijd de mensen zelf.

 4. als ik hier de meningen lees en al de oplossingen…..past niet in het decor maar zeg het toch maar..
  hoop maar dat al diegenen met die goeie oplossingen ook hun huisvuil goed sorteren maar dat betwijfel ik heel sterk maar het gaat hier wel over honden, ook waar

 5. Alsof iedere hondenbezitter zijn hond maar overal en nergens de behoefte laat doen, zorg om te beginnen eens als gemeente dat er meer plekken zijn waar de hond los uitgelaten mag worden en scheer niet alle hondenbezitters over één kam! Bovendien wat wordt er gedaan met het jaarlijkse bedrag aan hondenbelasting?

 6. 2 Oplossingen:
  1-Neem het plassende dier in beslag en plaats het in een kennel op kosten van de eigenaar. Geef de eigenaar op zijn kosten een cursus ” sociaal omgaan met je hobby” en geef na een voldoende beoordeling het huisdier terug aan de eigenaar
  2-Laat alle eigenaren van huisdieren die in de publieke ruimte komen, een flink bedrag aan belasting per dier betalen. Denk dan aan veel meer dan 100 euro per jaar per dier. Met dat belastingbedrag kun je werkloze Spanjaarden aan het werk helpen als opruimer. Dan betaalt elke vervuiler en is de rest van de maatschappij ermee gebaat op vele fronten.

  Betaal je geen belasting op je huisdier en wordt je toch in de publieke ruimte ermee betrapt, dan moet het dier in beslag genomen worden en verbeurd verklaart.
  Asociaal handelen wordt op die manier ook afdoende aangepakt.
  Wedden dat het helpt? Maar wie heeft de moed om dit te effectueren?

 7. Het is natuurlijk leuk gezocht van de gemeente maar zou het niet beter zijn om de baasjes van de honden op te voeden?? Onze trouwe viervoeter plaste en poepte in de goot en daar hadden we een broodzakje voor bij ons en een flesje water. Nou is dat met een reu wat moeilijker maar ook dan kun je zelf een flesje thuis vullen met water en een beetje azijn en tegen de muur gooien en poepen doen ze allemaal op dezelfde manier. Maar ja,zolang de baasjes s,nachts ook tegen de muur plassen en weglopen kun je van een hondje niet anders verwachten.

 8. ja heel goed, tis te hopen dat het helpt
  is dat het enige wat stinkt in Alicante?
  wat is het volgende…een spray want ze stinken uit hun bek?

 9. Heel goed van Alicante, de rest mag volgen!
  Smerige lucht van al die honden. Waarom moet ik daar in lopen?
  Inderdaad….opruimen!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken