skip to Main Content
Jagers in Spanje willen gaan betogen voor meer respect

Jagers in Spanje willen gaan betogen voor meer respect

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De jagers in Spanje vinden dat ze meer respect verdienen en zouden graag willen dat men hen ziet als dierenliefhebbers. Daarom wil men met een manifestatie de straat opgaan om te vragen om meer respect. Deze actie komt nadat er nogal negatief gereageerd werd op de zelfmoord van een in Spanje bekende jaagster/blogger.

Melania Capitan was een 27-jarige sportieve en fotogenieke blogger en tegelijkertijd fanatiek jager. Dat wilde ze ook graag laten zien op de sociale media en op haar eigen blog waar ze vaak als jager te zien was. Helaas kreeg zij nogal veel kritiek, werd ze vaak zwartgemaakt en werd ze voor van alles en nog wat uitgescholden. Mel schoot zichzelf dood omdat, zoals de jagers zeggen, zij de druk niet meer aankon. Ook na haar zelfmoord regende het kritiek en vierden de dierenbeschermers feest door openlijk aan te geven dat ze zeker niet rouwen om de dood van de jonge jaagster.

Ook al is niet bewezen dat de druk van buitenaf de reden is voor haar zelfmoord grijpen de verenigingen van jagers en de Spaanse jagersbond deze gelegenheid aan om te manifesteren en om meer respect te vragen voor de tienduizenden jagers die Spanje heeft. Het is nog niet bekend wanneer een manifestatie op het Puerta del Sol plein in Madrid moet plaatsvinden maar de jagers hopen op de steun van alle politieke partijen. Of ze dat ook zullen krijgen is nog maar de vraag.

Verwacht wordt dat mochten de jagers gaan manifesteren voor meer respect, de anti-jagers en dierenbeschermers ook zullen manifesteren maar dan tegen de jagers die volgens hen geen enkel respect verdienen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 43 reacties
 1. Respectloos zijn de jagers naar de dieren. In Spanje is een dier een gebruiksvoorwerp voor het plezier!

 2. Met enig afgrijzen lees ik de voortgang der reacties. Ik weet niet wat hier gebeurd maar als je voor schrijven een schrijfbewijs nodig zou hebben dan waren er hier een aantal dat bewijs per direct kwijt! Ik kan mij voorstellen dat iemand absoluut niets met jacht heeft, er fel tegen is en hier openlijk voor uitkomt, dat mag! Zolang iemand zich bij feiten houdt en niet generaliseerd is er niets aan de hand. Ik ben er heilig van overtuigd dat er waar ook op de wereld mensen rondlopen die het niet waard zijn een dier te houden, er op te jagen of er anderszins mee in verband kunnen worden gebracht. Dat houdt dus ook in dat er van de verhalen over de omgang met Jachthonden in Spanje best wel iets waar zal zijn dus waar rook is is vuur. Maar, dit geeft niemand het recht mij daarmee in verband te brengen en mij de meest vreselijke dingen toe te wensen. Daarbij hoeft ook niemand enig waardeoordeel te geven over mijn manier van leven en de plek die de natuur daarin inneemt. Ik beleef de natuur op een oeroude zeer bijzondere manier!! Ondanks/Dankzij, zeg het maar, is er met mij, mijn IQ en vele anderen hier op dit forum totaal niets mis. Ik ben actief lid van de vereinging MENSA en daag degene die dit schrijft uit de toelatingstest te maken welke vereist is voor het lidmaatschap voor deze vereniging. Eens kijken of je lid mag worden!! Mensen die zodanig emotioneel reageren als enkelen op dit forum zijn in mijn ogen een sluimerend gevaar voor zichzelf maar nog belangrijker..ook voor anderen. Als je in staat bent dergelijke verwensingen in het openbaar te uiten dan ben je in mijn ogen niet ver verwijderd van de volgende stap. Een stap genomen op basis van misplaatste emotie. Misplaatste emoties die veel mensen die tegen/voor de jacht zijn parten spelen. Emotie is zelden een goede raadgever. Het doet de meest rare dingen met je en het laat je de meest vreselijke dingen zeggen. Klopt dit niet? Lees dan deze hele conversatie aan bagger nog maar eens terug, dan kun je niet anders dan mij gelijk geven.

 3. Onlangs gelezen dat uit onderzoek is gebleken dat jagers dikwijls wat ‘probleempjes’ hebben.
  Zo zijn zij vaak narcistisch en komen er vaker dan normaal psychopaten in die kring voor……. dat verbaas mij niets.
  Allemaal mannen met kleine piemeltjes………

  1. Je hebt die piemels blijkbaar allemaal gezien!! Misschien eens tijd je af te vragen waarom er niets groeide!! ??

 4. voor de redactie : heel eigenaardig dat jullie enkel reageren op de mensen die eerst hun gedacht zeggen en nooit op de tegenreactie die ook niet netjes is
  dacht dat iedereen gelijk voor de wet was, blijkbaar niet dus

 5. 1 vinger en 10….. heerlijk u commentaar puntje1 puntje 2…..heb je nog cijfers en puntjes
  literatuur zeker?
  andere commentaren niet gelezen zeker?
  je haalt nergens je gram en daar kan je niet tegen met je “jagersvriendjes”
  lozers zijn jullie

 6. in mijn leven is het slechts de tweede keer dat ik zo reageer en ben anders WEL een heel beleefd mens en inderdaad die gave hebben ze meegekregen in de opvoeding wat jij er ook van denkt….
  u gaven zijn beter met een geweer in de hand gaan we door gans het land, tis te hopen dat de kogels niet samen bij u geweerke liggen, er zouden wel eens ongelukjes kunnen gebeuren….zou ook niet de eerste keer zijn maar ja bij IKKE kan da niet gebeuren he, even over nadenken…..

  1. Je oordeelt net zo snel over een jagend mens. Dus 1 vinger naar een ander zijn er 10 naar je eigen IKKE. Zo maar iets om over na te denken, beste Noel.

 7. Beste…

  Of je nu voor of tegen de jacht bent.
  Hoe kun je in vredesnaam iemand de dood toe wensen? Diegene die dit normaal vindt moet lijkt MIJ niet helemaal honderd zijn.
  Hoe zouden jullie het vinden als je eigen kind zo wordt gepest dat ze zelfmoord plegen?? Ook al ben je het er helemaal niet mee eens een beetje normaal communiceren zou…..

 8. van u heb hoef ik geen lessen te krijgen en als je al mijn andere commentaren zou lezen weet je dat ik zo NIET ben maar als ze verwijten naar mijn hoofd slingeren doe ik net hetzelfde en kan daar dan ook heel grof in zijn, heeeeeeeeeeeeeel grof!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  en over mijn kinderen van 24 en 25 hoef jij niet te oordelen of ze het wel of niet lezen, u raad hebben zij NIET nodigen wees maar zeker, ze zijn heel gemanierd en oordelen niet al te vlug over iemand anders, dit is een gave die ze van ons meegekregen hebben, dus zou mijn mond maar houden!
  hou u maar bezig met de uwe als die er al zijn of ken je dat geluk niet?
  veel in de kerk zeker?

  1. Noel:

   quote: “ze zijn heel gemanierd en oordelen niet al te vlug over iemand anders, dit is een gave die ze van ons meegekregen”…
   Even over nadenken…. vriendelijke jagersgroet.

  2. Als het u kan plezieren, meneer Noel: nee, ik ben helemaal niet kerks. maar ik zie in geen enkele dele in wat dat hierbij komt doen. En ja, ik héb twee kinderen, en zelfs drie kleinkinderen waarvan er twee in Spanje wonen, zelf reeds volwassenen en goed gemanierd. Dat geluk heb ik wel, beste. Maar uw serie uitroepingstekens willen, volgens mij, wel zeggen dat u een heel opvliegende mens bent. U schoffeert om de haverklap (in schabouwelijke foutieve zinnen) en vertelt praat die er helemaal niet toe doet. A bon entendeur et salut…

 9. Ik ben geen jager, heb nog nooit een geweer gehad, en behalve vliegen en muggen (en al eens een gekweekt konijn of kip om op te eten) heb ik nog nooit een dier gedood. Maar ik weet wel dat bejaging noodzakelijk is om bestanden in evenwicht te houden. Over een driejarig meisje dat dood gevonden is heeft niemand kommentaar over, maar als ik de ronduit beschamende kommentaren van bepaalde dierenminnenden hier lees kan ik maar enkel meewarig mijn kop schudden. Beste Noel, Jaap, Lelah Ravag e.a.: ik hoop maar dat jullie kleinkinderen (als die er al zijn) jullie schrijfsels niet te zien krijgen, want die zijn gewoonweg beschamend smerig! En Peter: liever “Koekebakker” spelen dan op zo’n manier in je pen kruipen? Hier is maar één iets op zijn plaats: verontschuldigingen aanbieden…

  1. Alhoewel ik het eens ben met je commentaar, heb je helaas wel je achternaam tegen in dit geval, hé Roger??

   1. Tja Jan: ik kan er zelf niets aan doen, hoor; die kreeg ik al (heel lang geleden) bij mijn geboorte mee. Toch bedan kt voor je medeleven…

 10. Ik woon in Italie en vroeg op gegeven moment een buurman waarom ik snachts altijd zoveel hondengeblaf hoor. De honden blaffen omdat ze gek worden van de honger! Zo kunnen ze beter jagen.
  Het dierenasiel zit vol met afgedankte jachthonden. Als ze oud of ziek zijn worden ze op straat gedumpt en als ze geluk hebben door een goed mens naar het asiel gebracht waar het zijn oude dag moet slijten. Ik heb een keer een jager ontmoet. Echt een hele aardige man en ik kon ook goed met hem praten. Een jaar later heb ik hem bezocht en hij vertelde mij dat hij gestopt was met jagen.

  1. Beste Ruth (en andere lezers),

   Graag wil ik toch even reageren op uw schrijven;
   Enkelingen en uitzonderingen zullen er steeds zijn, zowel in jacht als in sport als in het verkeer of zelfs in gezinssituatie’s (spijtig genoeg)…Als u hier naar alle reactie’s kijkt weet u al dat dit klopt.
   Ruth, ik heb sinds jaar en dag een jachthond en zo zijn er érg érg veel van mijn vrienden en mensen die ik ken, de overgrote deel van deze honden leeft als gezinshond in huis, zo ook die van ons, mijn hond is voor mij een 4e kind, steeds opnieuw krijgt ze van ons allemaal de beste zorg, elke dag weer of geen weer gaan we anderhalf uur wandelen, elke dag krijgt ze de beste voeding 1/3 korrels en 2/3 vlees (waarvan kip, varken en koe aan telkens33%), vaak krijgt ze vis of wildvlees. toen 3mnd terug mijn andere hond teveel pijn had hebben we gekozen om hem te laten inslapen…dit was zéér zwaar voor ons gehele gezin, op vandaag krijg ik tranen in mijn ogen bij het zien van foto’s van hem. Wanneer ik met de honden in het veld ga om te jagen dan is dit steeds met de zachte hand! Ik spreek uiteraard voor mezelf én voor zéér veel van mijn collega jagers.
   Wat de cultuur in de zuiderse landen betreft, daar kunnen wij hier in de lage landen niks aan veranderen en elke jager en dierenvriend zal in één lijn gaan staan inzake zo’n praktijken!! Zo’n mensen moesten ze levenslang het recht ontnemen op zowel jacht als het houden van dieren! Heel erg spijtig vind ik het wel wanneer ik hier de losgeslagen reactie’s lees, dingen die worden uitgespuugd zonder te weten waarover het gaat en anderzijds ook wel wetende dat martelpraktijken bij ons “gelukkig zeldzaam zijn”!!! Honden worden ook vaak door de eigenaars in een kooi gehouden maar is het niet zo dat dit reeds 100’den jaren zo is? ook ik ken mensen die dit zo doen maar elke hond waarvan ik weet, die zit proper en droog, krijgt elke dag lekker eten en loopt elke dag vrij… Inzake uithongeren, dit is er in onze streken heus niet bij hoor, dit durf ik met mijn hand op mijn hart zeggen. Een jachthond is op de jacht zodanig in zijn element dat hij alles geeft om die dag te presteren, ziek geschoten wild op te zoeken en terug te brengen, andere wild op te zoeken en op te halen, het lokaliseren van wild en het op te stoten, ga zo maar door.
   U moest echt eens de oogkleppen afzetten en een jaar een jager volgen(samen met zijn viervoeter) om te zien en te weten wat en waarom jacht er is. Mijn hond krijgt s’morgens bij aanvang van de jachtdag altijd een extra portie eten en op de middag krijgt ze nog extra te eten….kwestie van hongerig jagen??? Ja inderdaad een jachthond jaagt hongerig, maar heus niet van de honger maar uit “passie en instinct”. bvb; leuk om te weten voor u en andere mensen: 85% van de jachthonden krijgen gedurende de zomer minder te eten omdat ze minder verbruiken, zo ook mijn hond(!!). Mijn hond die is niet te dik, zit niet in het vet zoals vele huishonden (want da’s ook mishandeling volgens mijn bescheiden mening), hond weegt ong 23kg en krijgt elke dag zo’n 400gr aan korrels en vlees en elke dag extra fruit enzo in het seizoen zijn er dagen waar ze het dubbele krijgt, wist u dat mijn hond en ook die van veel van mijn collega’s jagers véél en véél beter eet dan de doorsnee mens?! Pizza en fastfood kent mijn hond niet en voor vegetarisch dieet gaat ze slapen in de zetel… Nogmaals, “iedereen” weet dat er altijd losgeslagen bruten zullen zijn en dit op elk niveau en in elke tak van de samenleving maar dit is heus uitzondering op de regel!! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat u en andere mensen toch iets opsteken uit mijn uitleg. mvg

 11. Enkel de dieren verdienen (veel) meer respect. Zij hebben jammer genoeg geen menselijk begrijpbare stem.
  De jacht is wreed en nutteloos.
  Honden die hiervoor gebruikt worden wel degelijk uitgehongerd en in erbarmelijke toestanden gehouden en vaak opgehangen na alle bewezen diensten. Heb ik met mijn eigen ogen gezien.
  En de jagers willen meer respect?
  Omgekeerde wereld!

 12. Lastige kwestie dit artikel. Helaas plegen veel mensen ook zelfmoord zonder dat het met jagen of de kritiek daarop te maken heeft.
  En inderdaad, soms moet helaas wild worden afgeschoten om de juiste verhouding wild/beplanting in stand te houden, maar ook dat is weer te “danken” aan de domme inmening van de mensheid in de natuur. Maar ik ben absoluut geen voorstander van het jagen, dus wat mij betreft mag het verboden worden!

 13. uilskuikens, dwazen, zonder ziel……en nu aan ik
  hey dikke vette klootzak!!!!!!!!!!!!!!
  wie denk je wel die je bent?
  geen relatie zeker?
  gefrustreerde zak!!!!!
  wie is hier de dwaze?
  daarom uit verveling gaan jagen?
  wat voor een kwal ben jij?
  en dommerik, ben vegetariër
  hoop dat er eens een jager mist en dat ie recht in uwe kop schiet

  1. Geachte,

   Ik ben 44, vader van 3, sinds zo’n 20jaar gelukkig samen met mijn vrouw, voor verveling geen tijd! Hopelijk hebt u zelf geen kinderen aan uw schrijven te zien; U weet niets over jacht nog over waardigheid, waarom dan zo’n zaken neerschrijven…”ach, de helaasheid der dingen”… Vriendelijke groeten Gerrit.

 14. Ik ben jager en daar ben ik fier op!! Ik doe meer voor de natuur dan jullie ooit zullen doen, we zorgen dag in dag uit voor mooie natuur zowel voor uilskuikens als jullie haters als voor de mensen rondom ons die nog voeling hebben met natuur, de dieren in de natuur varen er wel bij en oogsten doen wij elk jaar opnieuw op een verantwoorde manier, geniet van een stukje wildbraad en een goed glas wijn of biertje, de zaligheid zelve!! Jagen is bovenal natuurbeheer en vergt een meer dan goede kennis van de natuur en alles wat ermee te maken heeft. Altijd opnieuw zal ik de jacht verdedigen en als ik zo lees wat hier allemaal geschreven is….Wat kan een ‘mens’ dwaas zijn…het verstand drijft hier duidelijk boven! Ik zou zeggen ga nog een glaasje gemalen gras drinken maar weet dat ook gras een ziel heeft…misschien moeten jullie ophouden met eten en elkaar beginnen opeten, jullie zijn immers de enigen zonder ziel, dus geen haan die ernaar zal kraaien…veel plezier nog!

 15. net als in de film, ik de jager en hun (die sadisten dus) de prooi….wie doet mee?
  lol verzekerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. Ik vraag me af of het noodzakelijk is dat de jagers er zijn.
  Het lijkt me niet nodig voor eigen levensonderhoud, of wildstand.
  Waarom willen de jagers dan meer respect voor hun doen en laten, terwijl de dieren enkel weerloos slachtoffer zijn.

 17. Jagen is om de “prijs” te eten als men honger heeft en niet anders de rest
  is Moord.

 18. Laten we de jagers helpen!
  We bieden ze gratis nieuwe geweren aan met een aangepaste loop.
  Diegene die de trekker overhaalde schiet zichzelf naar de eeuwige jachtvelden.
  Daar waar ze thuishoren,opgeruimd staat netjes.
  Groeten Jaap

  1. Zo jaap,

   Durf jij je in de spiegel te kijken bij het eten van een stuk vlees uit de supermarkt? Of ben je er van overtuigd dat dit gemaakt wordt in China?

   De schoenen die je draagt zijn waarschijnlijk gesneden uit een lijdende boom?

   De riem om je te dikke buik….

   Fijne avond wmh

   1. Nou nou Jaap, ook jij danst op de dood van een MENS jager. Ik hoop dat je zodanig bewerkte testikels hebt dat verder nageslacht van jou ons bespaard is gebleven. Anders gaat de maatschappij hier dus echt naar de klote.

 19. Prima dat ze zelfmoord heeft gepleegd. De wereld heeft al veel te veel van dit soort wrede mensen die het leuk vinden om een dier zijn leven af te nemen. Ik hoop dat vele jagers haar voorbeeld zullen volgen. Hoe meer, hoe liever. Weg met dat sadistische tuig dat op dieren schiet die zich niet kunnen verdedigen, wat laf.
  Zij verdienen het niet om te leven. Respect? Voor wat…. voor hun moordzucht?
  Laat me niet lachen, wat een schoften.

  1. En dat is nu precies de reden waarom er morgen geprotesteerd wordt. Omwille van zielen zoals jij die dansen op het graf van een ander. Opvoedkundig een grote bek hebben op social media maar van praten noch woorden kunnen maken. Maar wees stoer achter je toetstenbord. Mensen zoals jij hebben haar de dood ingedreven. Maar trek je daar niets van aan. Per slot van rekening staat je mening hier en heb je heel stoer verteld dat het heel normaal is. Knap hoor.

  2. Zelfmoord plegen moet niet goedgepraat worden. Als je dat wel doet keur je dus ook het doden goed en ben je niet veel beter dan een jager, toch?

 20. WTF! De jagers willen meer respect en we moeten ze zien als dierenliefhebbers???? Hieruit blijkt hoe weinig hersenen die lui hebben. De jagers zijn een van de grootste problemen van dierenmishandeling in Spanje, tezamen met de “aficionados” en de rest van de stierenvechterswereld. Een kleine greep uit hun “dierenliefhebberij” : Het uithongeren van hun honden, zodat ze goed jagen, in de weekenden als ze gaan jagen, hun honden in kleine aanhangers proppen om naar het jachtterrein gaan. Aan het einde van het jachtseizoen worden de honden gedumpt, opgehangen met een kort touw als ze goed gejaagd hebben en een lang touw als ze slecht gejaagd hebben (lijden ze langer!!) achter de auto aanslepen tot ze dood zijn, overgieten met zuur, in een put gooien om te verhongeren en ze hebben nog veel meer methodes, de ene nog wreder als de andere. De “gelukkige” honden worden gewoon aan hun lot overgelaten of in een asiel gedumpt. En er zijn grofweg 2 miljoen (!!!) jagers in Spanje met elk 6-10 honden. Tel uit je winst. Terwijl de asielen met man en macht proberen de problemen die hun creëren op te lossen. En daar moeten wij respect voor hebben???? En lopen klagen dat een jaagster zich van het leven beroofd heeft omdat ze de druk niet aankon? Misschien kreeg ze gewetenswroeging? Sorry, maar wacht niet op mijn tranen. Er is een woord in Spanje voor deze jagers: SINVERGUENZAS.

  1. Dit is te zot voor woorden, hoe durven ze voor ‘meer respect’ te vragen, het zijn sadisten, niets meer of minder!!!!

  2. Stelletje sadistische prehistorische mislukkelingen zijn het ! Ze mogen van mij allemaal zelfmoord plegen .

    1. Misschien niet netjes, maar vergeet niet dat de jagers voor een heel groot deel gruwelijke schoften zijn ten aanzien van wild en hun honden. Dus ik begrijp de reaktie heel goed.

  3. Beste Wizza,
   Met verbazing lees ik je niet onderbouwde cijfers over de honden. Ik neem aan dat je weet hoeveel Spaanse jachthonden rassen er zijn en hoeveel jagers met hond jagen. Dat maakt je calculatie namelijk up to date. Goed, nu heb ik dit jaar gejaagd met mijn Spaanse hond in Spanje en ook mijn hond zat in zo’n karretje. Hond zat prima en lag lekker te slapen. Na de jacht ben ik met die “moordlustige” collega’s van mij eerst onze honden gaan verzorgen. De honden kroelden zelfs met hun “accu zuur gooiende eigenaren” Ja ik weet het, het is te BIZAR voor woorden. Verder jagen ze met rassen waar jij het bestaan niet van weet. Nagenoeg geen Nederlander. Behalve de podenco en galgo. Vervelend als het is, worden deze honden massaal gered en de chip er uit en transport naar NL. Dat deze honden zoekraken bij die jagers, dat weet niemand hier. Dat de podenco en galgo ook nog verboden zijn in onze natuurwet dus hier als jachthond niets mogen en onze natuur opzettelijk verstoren, dat is natuurlijk iets wat jij ook weet en daarom het heel normaal vindt dat een hond gered wordt en dieren hier verder het slachtoffer zijn. Bieno. Dan is dat duidelijk. Ik zie uit naar je filmpjes waar ik dan graag met mijn volgende trip mijn hond weer in zo’n bak doe boven de uitlaat en hij niet vergast noch daar last van heeft. Inclusief filmpje hoe happy hij is om weer te mogen jagen in zijn geboorteland tussen zijn jagers. Un saludo en zoals we in NL zeggen: WMH

  4. Helemaal mee eens Wizza! De Galgo’s en Podengo’s die niet goed genoeg zijn, vinden vreselijk de dood !!

 21. Ja, erg dat dit meisje overleden is, maar de reden ??
  Jagers willen meer respect, maar zijn het niet de dieren die meer respect moeten krijgen ? Spijtig dat zij niet kunnen manifesteren want ze zouden meer reden hebben. Omgekeerde wereld.

 22. erg …niemand wil zo’n meisje dood, maar gaan de jagers dan ook wat liever met hun honden om? en niet op een vreselijke manier die beestjes dumpen?…

  1. Deze dame had zelf jachthonden: weimaraner en engelse setter. Daar jaagde zij mee op normale manier. Net zoals velen. Stigmatiserend praten is 1 ding. 2 is die cirkel uit stappen en leren begrijpen wat jagers doen. Dat is niet honden of dieren dumpen. Dat is niet iets wat deze dame deed noch de jagers die komende vrijdag om 13.00 in Madrid in protestmars gaan.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken