skip to Main Content
De duurste steden om te wonen in Spanje
123rf

De duurste steden om te wonen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

De duurste steden om te wonen in Spanje

123rf

MADRID – Uit een onderzoek van de prijsvergelijk website Kelisto is gebleken dat Barcelona de duurste en Palencia de goedkoopste steden zijn om te wonen. In dit onderzoek zijn veel aspecten van het wonen op een bepaalde plaats vergeleken waaruit men twee lijsten kon maken met de 10 duurste en de 10 goedkoopste steden om te wonen.

Voor het samenstellen van deze lijsten werd onder andere gekeken naar de woon- en huurprijzen van woningen, lokale belastingen die men dient te betalen, kosten van het transport, de kosten van het vullen van een boodschappenmandje/karretje in de supermarkt en de kosten van vrijetijdsbesteding zoals de bioscoop of het drinken van een biertje.

Duurste steden

De lijst van duurste steden wordt aangevoerd door Barcelona waar het 35,5% duurder is dan het gemiddelde. Na Barcelona staat San Sebastian op de lijst waar het 29,9% duurder is en Madrid op een derde plaats waar het 25,2% duurder is om te wonen. De top 10 bestaat verder uit Palma de Mallorca (4), Valencia (5), Vitora (6), Gerona (7), Albacete (8), Oviedo (9) en Tarragona (10).

Het zijn ook deze steden waar de hoogste gemiddelde salarissen te vinden zijn al klopt de verhouding met de duurste steden lijst niet helemaal. Zo is Barcelona de duurste stad maar staat Barcelona op de lijst van gemiddelde salarissen op de 8e plaats. San Sebastian is de tweede duurste stad om te wonen maar staat wat betreft gemiddeld salaris op de 1e plaats.

Het grootste verschil is te vinden bij Valencia die wat betreft salarissen op de 21e plaats staat maar wat betreft de duurste stad op de 5e plaats en Albacete die op de 22e plaats staat wat betreft salarissen maar op de 8e plaats staat op de lijst van duurste steden.

Goedkoopste steden

Naast een top 10 wat betreft duurste steden werd er ook een lijst gemaakt met de 10 goedkoopste steden. De goedkoopste stad om te wonen is Palencia waar het 30% goedkoper is om te wonen dan het landelijk gemiddelde. Als tweede staat de Spaanse enclave Melilla op de lijst gevolgd door Lugo (3), Logroño (4), Teruel (5), Cáceres (6), Zamora (7), Ávila (8), Soria (9) en Léon (10).

Bekijk het hele onderzoek HIER (PDF) in het Spaans.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken