menu: rubrieken, zoeken & meer

Meer dan 21 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

Meer dan 21 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje
Beeld: 123rf (aangepast)

Meer dan 21 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje is op 7 juni als een van 13 EU-landen begonnen met de uitgifte van de digitale EU-Covid certificaten, iets wat in België sinds 16 juni en in Nederland sinds 24 juni gebeurt. Sindsdien zijn er via de verschillende websites en smartphone apps in de autonome regio’s en via de website van het Ministerie van Volksgezondheid meer dan 21 miljoen Spaanse digitale EU-Covid certificaten aangemaakt.

Er zijn sinds dat deze mogelijkheid geactiveerd werd op 7 juni en de dagen daarna (afhankelijk van de autonome regio) in Spanje meer dan 21 miljoen digitale EU-Covid certificaten aangemaakt , in Spanje ook wel ‘Certificado Covid Digital UE’ of (niet terecht) ‘Pasaporte Covid’ genoemd. 

Om concreet te zijn gaat het om 21.069.583 digitale EU-Covid certificaten die in Spanje sinds 7 juni zijn aangemaakt. Daarvan werden 20.186.693 als vaccinatiebewijs, 456.646 als herstelbewijs en 426.244 als testbewijs aangemaakt. De autonome regio’s die de meeste certificaten hebben afgegeven in verhouding tot hun bevolking, zijn de Canarische Eilanden (64% van hun burgers heeft al een digitaal EU-COVID-certificaat), Galicië (63%), Catalonië (60%) en de Valencia regio (59%).

Met dit Covid-certificaat kunnen reizigers sinds 1 juli met een QR-code (digitaal of op papier) aantonen dat ze zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, negatief zijn getest of al een besmetting achter de rug hebben de afgelopen 6 maanden en daardoor zijn beschermd tegen het coronavirus. 1.303.977 internationale reizigers hebben geprofiteerd van de Fast Control-toegangsroute met behulp van hun certificaat in de SPTH-applicatie bij Spaanse luchthavens.

Eenieder die in Spanje is gevaccineerd kan een Certificado Digital COVID UE aanmaken via de onderstaande websites, afhankelijk van de autonome regio of door naar de website van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid te gaan en de stappen te volgen. Daar kun je of via deze website een EU-certificaat aanmaken of wordt je doorverwezen naar de correcte regionale website.