menu: rubrieken, zoeken & meer

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio met versoepelingen en nachthoreca open

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio met versoepelingen en nachthoreca open
Beeld: 123rf (aangepast)

Nieuwe corona-maatregelen Valencia regio met versoepelingen en nachthoreca open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Voorzichtig wordt na de presentatie van de nieuwe versoepelde corona-maatregelen in Valencia regio gesproken over de ‘nueva normalidad’ ofwel het nieuwe normaal maar zover is het nog niet. Wel mag het nachtleven weer helemaal open tot 5 uur ‘s morgens en mag er weer gedanst worden terwijl de maatregelen in bioscopen, theaters en winkels vervallen. Een overzicht van de nieuwe regionale corona-maatregelen vanaf dinsdag 28 september en tot tenminste vrijdag 8 oktober. Deze volgen op de maatregelen die al op maandag 6 september werden versoepeld zoals we HIER schreven.

De corona-situatie is in de Valencia regio (inclusief de provincies Alicante, Valencia en Castellón dus) dusdanig verbeterd dat de meeste strenge corona-maatregelen komen te vervallen in de regio. Vanaf dinsdag 28 september tot tenminste vrijdag 8 oktober geldt dat het nachtleven en dus de nachthoreca weer helemaal open mag en nog veel meer.

Algemeen

Algemeen geldt nog steeds zoals overal in Spanje dat de 1,5 meter afstand gehandhaafd dient te worden. Is dat in de buitenlucht mogelijk dan mag het mondkapje af maar is dat niet mogelijk dan moet het mondkapje op, net zoals in de publieke binnen- en buitenruimtes. Er geldt dus nog steeds een 1,5 meter en mondkapjesplicht op de meeste plaatsen. Er geldt in Spanje geen coronapas of coronatoegangsbewijs zoals in Nederland.

Nachthoreca

De nachthoreca mag open tot 5 uur ‘s morgens. Er mag weer gedanst worden in de discotheken en pubs waar nog wel een maximale toegestane capaciteit aanwezigen geldt van 75 procent. Er mag weer gedronken en gehangen worden aan de bar maar dan wel zittend terwijl aan de tafels maximaal 10 personen mogen zitten.

Horeca

In de normale horeca zoals bars en restaurants geldt een maximale toegestane capaciteit aanwezigen van 75 procent met tafels waar maximaal 10 personen aan mogen zitten. Er mag ook weer aan de bar gezeten worden terwijl de normale openings- en sluitingstijden gelden.

Cultuur en winkels

In de bioscopen, theaters, auditorios, musea en bibliotheken gelden geen restricties meer wat betreft de capaciteit en openingstijden. Dat geldt ook voor de winkels en winkelcentra waar geen restricties meer gelden behalve de algemeen in Spanje geldende regels zoals de anderhalve meter afstand en het dragen van het mondkapje.