skip to Main Content
Vraag en antwoord tv-programma met premier Rajoy meer dan ooit in scene gezet

Vraag en antwoord tv-programma met premier Rajoy meer dan ooit in scene gezet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rtve1aMADRID – Deze maandag, de dag dat premier Mariano Rajoy officieel de datum voor verkiezingen bekend had gemaakt, was hij te gast bij een praatprogramma op het TVE1 kanaal. Het was de bedoeling dat 12 Spanjaarden de gelegenheid zouden hebben om hun vragen te stellen maar dat gebeurde niet live met publiek maar via vooraf opgenomen videobeelden.

Dankzij het feit dat de video’s van te voren waren opgenomen en het team van premier Rajoy vast en zeker de videobeelden gezien heeft, kon Rajoy zich makkelijk voorbereiden op de vragen om deze prettig, zonder onderbrekingen en wedervragen, te kunnen beantwoorden. Meer dan ooit bleek dat Rajoy niet de makkelijkste prater is van alle politici en als men hem vergelijkt met Pedro Sanchez (PSOE), Pablo Iglesias (Podemos) en Albert Rivera (Ciudadanos) dan valt Rajoy (PP) in het niet.

Zelfs de vragen van de presentatrice Ana Blanco waren waarschijnlijk van te voren al doorgenomen en kwamen niet meer als een verrassing bij Rajoy. Er werd dan ook erg snel en uitgebreid antwoord gegeven door de premier en dat zonder zijn gebruikelijke spiekpapiertje in zijn hand of op de tafel.

Dat Rajoy een interview geeft voor de camera’s in een verkiezingscampagne is vrij normaal maar dat dit al zijn tweede vraaggesprek is binnen een maand is ongebruikelijk. Eerder deze maand beantwoorde Rajoy ook al vragen op het Antena 3 kanaal met van te voren opgezette vragen en zonder weinig problemen. Daarnaast was dat programma, net zoals het TVE1 programma van deze maandag, van te voren opgenomen dus alles wat men niet leuk vond kon er uitgeknipt worden.

Om even te vergelijken. In 2007 was er een vraaggesprek op TVE1 waarbij de toenmalige premier Zapatero maar liefst 42 vragen (het hadden er meer kunnen zijn als men genoeg tijd had gehad) beantwoorde over de meest uiteenlopende onderwerpen. Dit gebeurde ten eerste live voor de camera en ten tweede hadden veel van de vraagstellers de mogelijkheid om nogmaals de vraag te stellen aangezien politici nog wel eens afdwalen van de oorspronkelijke vraag. Dat gebeurde niet deze maandag met het koele en van te voren opgenomen en geregisseerde interview met de nu nog premier van Spanje, Mariano Rajoy.

Zou het niet leuk zijn om met de grootste politieke partijen, te weten PP, PSOE, Podemos, Ciudadanos en IU een televisieprogramma te maken? Dat zou pas een discussie worden waarbij de Spanjaarden waarschijnlijk al snel kunnen zien op wie ze moeten gaan stemmen. Waarschijnlijk zal een vraaggesprek met alle politieke leiders niet gaan gebeuren maar de meeste televisiezenders zullen het ongetwijfeld proberen voor elkaar te krijgen. Rajoy zal er zeker geen zin in hebben want hij is niet de vlotste prater – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken