skip to Main Content

Alarm aan de Costa Blanca vanwege daling aantal buitenlandse toeristen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De toeristische sector aan de Costa Blanca ziet langzaam het aantal buitenlandse toeristen, welke naar deze streek komen voor hun vakantie, dalen. Een van de oorzaken zijn de Canarische eilanden die steeds meer buitenlanders proberen aan te trekken en daar schijnbaar succesvol in zijn. Voor het eerst in vele jaren waren er aan de kust van de Costa Blanca meer Spaanse toeristen dan buitenlandse vakantiegangers gedurende de maand november.

Veel zakenmensen die afhankelijk zijn van het toerisme aan de Costa Blanca zijn bang dat hun streek nog slechts bekend zal staan als zomerbestemming in de toekomst. De Canarische eilanden hebben over het algemeen beter en warmer weer en daarnaast veel meer goedkope low cost vliegaanbiedingen. Volgens vele zakenmensen dient de Costa Blanca zich beter te plaatsen op de toeristische markt, meer variëteit gaan aanbieden en een betere infrastructuur krijgen.

Volgens het nationaal bureau voor de statistiek (INE) was 70% van de toeristen die in november naar de provincie Alicante kwam, afkomstig uit eigen land. Zelfs in Benidorm, de referentie aan de Costa Blanca als het gaat om een winterbestemming, waren 30% van alle toeristen in november Spanjaarden. Slechts 14% was buitenlander, aldus de gegevens van het INE.

Veel van de nationale toeristen brengen weinig geld naar de provincie aangezien het vaak om de zogenaamde imserso gaat, door de staat gerunde vakanties voor ouderen van dagen. Deze betalen voor een kamer met volpension slechts 18 tot 25 euro waardoor slechts grote hotels dit kunnen aanbieden. Daarnaast zijn er volgens de gegevens dit jaar 23% minder toeristen naar de Costa Blanca gekomen, iets wat de nationale en internationale zakenmensen bezig houdt.

Op dit moment zijn er gedurende de wintermaanden 392 hotels open in de provincie Alicante. Dit staat gelijk aan 62.000 bedden waarvan slechts 50% van bezet is. Deze hotels geven werk aan 7.300 arbeiders en daarnaast nog eens duizenden indirecte banen in de provincie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend