menu: rubrieken, zoeken & meer

96-jarige Araceli geeft Spanje een beetje hoop na corona-vaccinatie

96-jarige Araceli geeft Spanje een beetje hoop na corona-vaccinatie
Beeld: Aracelia / La Moncloa

96-jarige Araceli geeft Spanje een beetje hoop na corona-vaccinatie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op zondag is men ook in Spanje begonnen met het vaccineren van een klein deel van de bevolking. De vaccins kwamen op zaterdag aan in Spanje en werden meteen onder de regionale gezondheidsdiensten gedistribueerd om daarna op zondag 27 december op kleine schaal te beginnen met vaccineren. De 96-jarige Araceli kreeg als eerste persoon van Spanje in het bejaardenhuis Los Olmos in Guadalajara de allereerste vaccinatie.

De premier van Spanje, de minister van Volksgezondheid en diverse andere politici maar ook bekendheden hebben de 96-jarige Araceli Rosario Hidalgo gefeliciteerd want deze vrouw was de eerste persoon in Spanje die gevaccineerd werd tegen Covid-19. Dat gebeurde op zondag 27 december om 9 uur ‘s morgens in het bejaardenhuis Los Olmos in Guadalajara, in Castilla-La Mancha.

De tweede persoon die in Spanje het corona-vaccin ontving op zondag was de 40-jarige Monica, een verpleegster die werkzaam is in hetzelfde bejaardenhuis in Guadalajara.

Na Araceli en Monica was het de beurt aan de 72-jarige Nicanor in de Madrid regio en de 70-jarige Francisco in Navarra om als eerste mannen het corona-vaccin te krijgen. In Andalusië was het de beurt aan Antonio en Pilar, inwoners van een bejaardenhuis in Granada. 

Terwijl er in de Spaanse pers geschreven wordt over het ‘licht aan het einde van de corona-tunnel’ en het ‘begin van het einde van de pandemie’, wil de minister van Volksgezondheid graag een stapje terug doen. Salvador Illa spreekt over goed nieuws dat men eindelijk met vaccineren kan beginnen in Spanje maar dat houdt absoluut niet in dat iedereen relaxed moet zijn. Waakzaamheid geldt nog steeds want het einde is nog niet in zicht.

De huidige coronaregels en maatregelen blijven gelden en waarschijnlijk zal men nog lange tijd met het mondkapje op moeten lopen en werken, zal de anderhalve meter afstand gehandhaafd moeten worden en moet men nog steeds het virus met respect behandelen.