menu: rubrieken, zoeken & meer

Horeca Formentera tot half februari dicht en mogelijk verlenging maatregelen Ibiza

Horeca Formentera tot half februari dicht en mogelijk verlenging maatregelen Ibiza
Beeld: Freepik (aangepast)

Horeca Formentera tot half februari dicht en mogelijk verlenging maatregelen Ibiza

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft besloten om alle horeca op het eiland Formentera te sluiten tot minstens half februari. Het niveau 4 op het eiland is verhoogd naar ‘nivel 4 reforzado’, iets wat op zaterdag 30 januari zal ingaan. De kans is groot dat de sluiting van de horeca en andere corona-maatregelen op Ibiza ook met twee weken verlengd zullen worden tot tenminste half februari.

Naast dat de bars en restaurants vanaf zaterdag 30 januari voor tenminste twee weken dicht moeten op Formentera , komt er ook een verscherping voor wat betreft de samenkomst van personen en de groepsgrootte. Het samenkomen tijdens sociale bijeenkomsten is alleen nog toegestaan voor samenwonenden terwijl dit tot nu toe mogelijk was tot 6 personen.

De horeca moet voor de klanten dicht maar mag wel take away en delivery service bieden tot 22 uur ‘s avonds met levering tot 24 uur. De sportscholen moeten ook dicht en kleine winkels mogen 30% aan capaciteit in de winkels hebben en moeten om 20 uur sluiten, behalve essentiële winkels zoals supermarkten.

Verder blijft ook de eiland-lockdown gehandhaafd tot tenminste half december en blijft er een avondklok gelden tussen 22.00 en 6.00 uur.

Ibiza

Op woensdag wordt beslist of ook de maatregelen op het eiland Ibiza met twee weken verlengd worden tot tenminste half februari. Op Ibiza geldt al dat alleen samenwonenden bijeen mogen komen, dat de horeca gesloten is en dat het eiland te maken heeft met een eiland-lockdown waardoor niemand Ibiza mag binnenkomen of mag verlaten. Er geldt tevens een avondklok tussen 22.00 en 6.00 uur.