skip to Main Content

500 toeristen in Peñiscola geëvacueerd na grote Brand achter camping Edén

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PEÑISCOLA – (Redactie) Een uitslaande brand in het natuurgebied La Marjal, achter de Camping Edén, heeft ervoor gezorgd dat op zondagavond zo’n 500 aanwezige toeristen de camping dienden te verlaten vanwege de wild om zich heen slaande vlammenzee. Rond 19.45 uur zondagavond werd er alarm geslagen dat er een brand woedde in het natuurgebied achter Camping Edén in het noorden van de badplaats Peñiscola. Meteen gingen er diverse brandweereenheden naar de plaats van de brand toe die rond 2.00 uur maandagochtend het vuur onder controle kregen.

Brandweereenheden uit Benicarló, Oropesa, Nules en vrijwilligers uit Morella haasten zich naar het natuurgebied La Marjal toe om de brand te blussen. De vlammen sloegen wild om zich heen vanwege de wind die hard waaide en de vlammen alle kanten op lieten gaan. Diverse huizen moesten ontruimd worden en alle mensen op de camping Edén moesten geëvacueerd worden. Hoe later het werd hoe meer de vlammenzee richting de hotels aan de kust gingen waardoor de brandweer hard moest werken om het vuur onder controle te krijgen, iets wat dan ook later die avond gebeurde.

Bij de brand zijn gelukkig geen gewonden gevallen en is er alleen schade ontstaan in het natuurgebied. De vlammenzee heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ongeveer de helft van La Marjal in vlammen is opgegaan. De laatste keer dat er een brand woedde in dit natuurgebied was in april 2005.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend