skip to Main Content
Man op de horens genomen door stier tijdens het carnaval stierenrennen in Salamanca (video)

Man op de horens genomen door stier tijdens het carnaval stierenrennen in Salamanca (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SALAMANCA – In de stad Ciudad de Rodrigo, provincie Salamanca in de deelstaat Castilla y León wordt al jaren het carnavalsfeest gecombineerd met het stierenrennen door de straten van de stad. Een 56-jarige renner werd deze zaterdag echter meerdere malen door een stier op de horens genomen en moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. In totaal raakten er 4 personen gewond tijdens het carnavalsfeest welke gecombineerd wordt met het stierenrennen wat een “Fiesta de Interés Turístico Nacional” is.

Enige tijd was er even paniek omdat een van de stieren zich losmaakte van de groep rennende stieren tijdens de festiviteiten en besloot de dichtstbijzijnde persoon meerdere keren op de horens te nemen. Terwijl de man gewond op de grond lag draaide de stier rond en viel hij meerdere keren aan waarbij hij de man in zijn rug, dij en bil stak. De man werd na afloop naar het ziekenhuis in Salamanca gebracht waar hij in kritieke situatie opgenomen werd.

Terwijl de ongelukkige man op de grond door de stier werd aangevallen hield een andere man de stier aan de staart vast, iets wat normaal gesproken erg gevaarlijk kan zijn. Op de video is tevens te zien dat de stier daarna losraakt en op dezelfde plaats blijft staan terwijl renners de aandacht van de stier vragen om hem van die plaats weg te lokken. Uiteindelijk komt de stier ook nog in aanvaring met een andere stier waarna beide meer dan 500 kilo wegende stieren besluiten weg te rennen.

Gedurende de festiviteiten zijn er in totaal tijdens het stierenrennen vier personen gewond geraakt. Het gaat daarbij dus om de 56-jarige man die ernstig gewond naar het ziekenhuis werd gebracht maar daarnaast ook om een 22-jarige man, een 42-jarige Fransman en een 45-jarige inwoner van de stad die allemaal naar het ziekenhuis gebracht moesten worden vanwege de verwondingen.

Elk jaar weer raken er renners gewond bij het stierenrennen waarbij duizenden mensen meedoen. Het carnavalsfeest van Ciudad e Rodrigo is het enige carnaval ter wereld wat gecombineerd wordt met het stierenrennen, dus niet stierenvechten maar het voor de stieren uit rennen (zoals elk jaar in Pamplona). Deze festivieten zijn benoemt tot Fiesta de Interés Turístico Nacional.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. De stieren worden gepest en mishandeld dus ik heb geen medelijden met mensendieck zwaargewond raken lekker en dat moet men afschaffen in spanje

 2. Jammer voor deze man, maar voor die stieren vindt ik het echt sneu, deze traditie. De beesten worden bloednerveus en verdedigen zich alleen maar. Misschien een idee om het eens om te draaien. Een stuk of 50 renners op de straat en dan honderden stieren! Eens kijken wie er dan nerveus worden. Verhoogt gegarandeerd het bezoekersaantal.

 3. Spijtig dat er niet meer zwaargewonden en doden vielen.Het blijft dierenmishandeling en voer voor sadisten en masochisten.Verbieden zulke walgelijke gebruiken !

 4. Spijtig dat er niet meer zwaargewonden en doden vielen.Het blijft dierenmishandeling en voer voor sadisten çen masochisten.Verbieden zulke walgelijke gebruiken !

 5. Ik zou zo zeggen. Laat de slachtoffers hun eigen ziekenhuis rekening betalen. Door aan zulke onzinnige acties mee te doen loop je nu eenmaal het risico dat het fout gaat en waarbij je behoorlijk gewond raakt. Adrenaline kicks kun je ook opwekken zonder gewond te raken en daarbij de gemeenschap met onnodig hoge ziekenhuis rekeningen op te zadelen. Kortom onbenullig geldverslindende stupiditeiten moet je bestraffen met een dokters rekening, wedden dat ze na een keer gewond te zijn geweest, ineens niet meer zo happig zijn om mee te doen. ;o)

 6. Wanneer ik commentaren van Nederlanders/Belgen lees of hoor over stieren rennend door de nauwe straatjes denk ik altijd aan het gezegde ‘schoenmaker, blijf bij je leest’. Want dan krijg je uitspraken als “ik feliciteer deze moedige stier” en
  ‘het uitdagen van die beesten’ of noemt men het dierenmishandeling. Ja, in de ogen van ons koele,kille Noord-Europeanen, die daar niet thuis horen.
  En dan over deze stieren in C.Rodrigo en Pamplona. Die zijn helemaal niet moedig maar hardstikken zenuwachtig tijdens hun ontvluchting uit hun onbekende omgeving met z’n zovelen en dan ook nog al die vreemde wezens die hen voor de poten lopen. En ja, als er een renner valt denderen ze er overheen of pakken hem op de horens, want dat is hun verdedigingswapen.

  1. Ben het met Juan eens, het is niet zielig voor de stieren, alles wat in zijn weg komt loopt hij omver of neemt het op de horens er zijn genoeg andere dingen die veel erger zijn.

 7. Ja juist, eigen schuld dikke bult !
  Erg om zeggen maar ik feliciteer deze moedige stier. Bravo ventje hij heeft het verdiend !

 8. Eigen schuld dikke bult. Dit is nou het risico dat je loopt als je meedoet met dierenmishandeling. Geen medelijden met de “slachtoffers”, want het echte slachtoffer is de stier.

 9. Geen medelijden, men vraagt er zelf om , laat de dieren met rust dan gebeurt het ook niet dat er gewonden of doden vallen. De duivel is geen stier!!!

 10. dat krijg je er van als je die beesten uitdaagt. vervelend voor hun maar..eigenschuld dikke bult

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken