skip to Main Content

Premier Zapatero om tafel met zakentop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Afgelopen zaterdag sprak de Spaanse premier Zapatero opnieuw met ’s lands top zakenlieden over het creëren van werkgelegenheid en andere te nemen maatregelen om de economische crisis aan te pakken. De vergadering vond plaats in het regeringspaleis La Moncloa te Madrid. Er zijn 30.000 trainee-schappen in het leven geroepen ter stimulering van de werkgelegenheid. Volgens de premier biedt praktijkgerichte training in een bedrijf de meeste garantie op een baan.

Emilio Botín, president-directeur van Banco Santander biedt 2.000 plaatsen aan voor het nieuwe plan. Ook werden nieuwe opleidingsprogramma’s overeengekomen binnen de grootste bedrijven in Spanje.

Telefónica’s president, César Alierta, coördineert een werkgroep met de minister van Belasting en die van Economische Zaken om het programma op te starten.

Zapatero benadrukte dat de vorige onmoeting met dezelfde topzakenlieden zijn vruchten heeft afgeworpen, aangezien het vertrouwen van de financiële markten in Spanje nu groter is dan in november vorig jaar.

Zwart geld

Ook werd er uitvoerig gesproken over de zwarte geld economie in Spanje, die volgens verschillende schattingen tussen de 15% en 25% van het Bruto Binnenlands Product uitmaakt.

Volgens de Spaanse minister van Werk, Valeriano Gómez is het zwarte geld circuit meer te vinden in ‘fake’ bedrijven dan dat het gaat om onregelmatigheden in het normale bedrijfsleven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend